Fyldig efterårssuppe med Tandoori – Plantebaseret

Denne varmende og smukt orange suppe lavede jeg efter at have været til Food Festival med én af mine veninder. Vi elsker begge at være kreative når de gælder mad. Så efter at have gået rundt i flere timer og smagt på alt muligt forskelligt spændende skulle der nu noget aftensmad indenbords. Vi lavede denne lækre suppe ud fra det der var i køleskabet og toppingen blev lavet af noget super lækkert kogt, hel jomfrubyg fra Aurion. Det blev brugt fordi, jeg havde noget der var kogt og som lige passede som topping til suppen. Du kan bruge lige den slags topping du har lyst til. Jeg foretrækker altid at der er en form for topping på blendede supper, så der er noget at tygge på. Ud over den kogte byg kom der også ananasæble i små tern og friske krydderurter ovenpå.

Selve suppen endte med at blive en dejligt varmende suppe, lavet af bla. sød kartoffel, gulerødder, løg, splitlinser, flåede, hakkede tomater og kokosmælk. Jeg brugte Tandoori som krydderi. Tandoori er et Indisk blandingskrydderi. Det er et af mine yndlings blandings krydderier. Du kan få en økologisk version fra Økolivet. Det indeholder paprika, koriander, ingefær, løggranulat, hvidløgspulver, spidskommen,  bukkehornsfrø, chili, kanel, muskat og citrongræs.

Opskriften på den dejlige suppe får du her:

Ingredienser:

300 g sød kartoffel

300 g gulerødder

250 g løg

1 rød peber

4 fed hvidløg

1 dåse flåede tomater 

1 dåse kokosmælk

2 1/2 dl røde splitlinser

1,2 liter grønsagsbouillon 

3 spsk olivenolie eller kokosolie

4 spsk Tandoori krydderi

1 spsk gurkemeje

1- 1 1/2 tsk Sambal Oelek

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kog 1,2 liter vand og kom grønsagsbouillon i det kogte vand. Start med at skrubbe eller skrælle de søde kartofler og gulerødderne. Skær dem i mindre, nogenlunde lige store stykker. Rens løgene og skær dem ligeledes i lige store stykker. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Rens den røde peber og fjern kerner og stilk. Skær den ligeledes i lige store stykker. Skyl de røde splitlinser grundigt. Varm olien op i en gryde. Tilsæt Tandoori og gurkemeje. Lad krydderierne bruse kortvarigt op. Tilsæt nu de skiveskårede hvidløg og løgstykkerne. Svits et par minutter, til løgene er blevet klare. Tilsæt nu gulerødder, sød kartoffel og rød peber og svits nogle minutter, mens der røres i gryden. Nu tilsættes de skyllede splitlinser og der røres atter grundigt i blandingen. Tilsæt nu en dåse flåede hakkede tomater og bouillonnen. Lad suppen koge op og skru så ned for varmen. Lad suppen stå og simre til det hele er gennemkogt. Tilsæt nu Sambal Oelek, salt, friskkværnet peber og det meste af kokosmælken. Gem en smule til at komme ovenpå suppen, som pynt, hvis du synes. Ellers kan du bare komme hele dåsen i med det samme. Blend nu suppen. Hvis du har lyst til at suppen skal være helt cremet, får du det bedste resultat, hvis du blender suppen i en god stærk blender. Du kan sagtens bruge en stavblender eller en foodprocessor, men du får ikke den samme konsistens. Smag nu til med Sambal Oelek, uraffineret salt og friskkværnet peber.

Topping:

Her har jeg brugt kogt hel jomfrubyg. De fleste former for hele kogte kerner vil passe til denne suppe. Æbler i små tern er også rigtig lækkert. På denne supper er der brugt ananasæble i små tern. Friske krydderurter er også super lækkert. Her er der brugt mynte, citronverbena, oregano og bredbladet persille. Det blev rigtig lækkert med de små smagsoplevelser fra de friske krydderurter sammen med den varmende suppe. Frisk koriander vil også være super lækkert, hvis du hører til dem der elsker denne krydderurt.

Spis gerne suppen sammen med noget godt brød.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar