Blandet salat med bagte, sprøde butterbeans

Salater der mætter er et hit herhjemme. Vi bruger dem både som en del af et aftensmåltid eller som en del af frokosten. En salat som denne er rigtig god at spise til frokost sammen med noget brød. Du kan også koge nogle korn og komme i salaten. På denne måde er den mere mættende og indeholder både grønsager, bønner og korn. Når vi bruger den som en del af aftensmaden, serverer jeg den typisk med bagte kartofler eller søde kartofler, kogte korn eller ris eller fuldkornspasta. Og en god klat hummus eller en vegebøf. Opskriften her er beregnet til 4 personer som tilbehør til et aftensmåltid.

Ingredienser (til 4 personer)

200 g lilla spidskål

75 g blandet grøn salat

4 store buketter blomkål

Fremgangsmåde:

Rens og snit det lilla spidskål helt fint. Skær nogle store buketter ud af et blomkålshoved og snit det helt fint. Brug evt. et mandolinjern til at snitte både det lilla spidskål og blomkålsbuketterne. Bland nu alle tre dele på et fad. Når du har bagt de kogte butterbeans og de er kølet lidt af kan du blande dem med resten af salaten. Fordel noget af dressingen over salaten lige før servering. Gem resten så man selv kan komme mere på. Drys lidt friskkværnet peber og lidt urtesalt over salaten til allersidst.

Ingredienser:

245 g kogte butterbeans (1 dåse eller brik )

1 1/2 spsk linsemel ( eller kikærtemel)

2 spsk sesamfrø

1/2 tsk gurkemeje

1-2 tsk Tandoori

1/3 tsk uraffineret salt

1-2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Bland linsemel med gurkemeje, tandoori, sesamfrø og salt. Rør det grundigt rundt. Hvis det er dåsebønner skal de hældes over i et dørslag så væden kan løbe fra. Lad dem stå og dryppe godt af og kom dem derefter i en skål. Hæld nu krydderi/linse blandingen over bønnerne og bland det grundigt. Læg bønnerne på en bageplade med bagepapir. Dryp nu olivenolie over bønnerne. Varm ovnen op til 200 g varmluft og bag bønnerne i ca. 1/2 time, til de er sprøde og lækre. Lad bønnerne køle af og bland dem i salaten.

Yoghurtdressing:

Ingredienser:

1 dl soja yoghurt

1 spsk citronsaft

1-1 1/2 tsk dijonsennep

1-2 fed hvidløg

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Pil og pres et fed hvidløg. Rør yoghurten med sennep og citronsaft. Tilsæt de pressede hvidløgsfed, uraffineret salt eller urtesalt og friskkværnet peber. Rør dressingen grundigt sammen og smag til.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar