Sennepsmarineret kartoffelsalat med butterbeans

Kogte butterbeans, kogte kartofler og grov sennep. Alle tre ingredienser nogle jeg rigtig godt kan lide. De tre ingredienser sammen kan kun blive godt, hvis nogen spørger mig.

Her har jeg lavet en dejlig fyldig salat med kogte butterbeans, der er blandet med en sennepsmarinade og knasende cornichoner. Og kogte kartofler, skåret i grove chunks og vendt i en dressing af mayonaise, yoghurt og lidt mere grov sennep. Til sidst er det hele vendt med rucolasalat. Spis salaten sammen med en postej eller sammen med nogle vegefrikadeller/bøffer og noget lynstegt grønkål.

Marinerede butterbeans:

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

500 g kogte butterbeans (250-300 g. tørrede butterbeans)

2 spsk olivenolie

2 spsk grov sennep

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

50-75 g cornichoner

Fremgangsmåde: 

Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand i ca. 10 timer. Hæld derefter iblødsætningsvandet fra og kog dem i rigeligt vand. For at give lidt god smag til bønnerne er det en god idé at koge bønnerne med nogle laurbærblade og et løg skåret i kvarte. Kog nu bønnerne efter anvisningen på posen, til de er møre. Hæld nu kogevandet fra i en sigte.

Rør marinaden sammen og smag den til. Bland marinaden med de lune kogte butterbeans. Hvis du vender de lune bønner med marinaden trænger den bedre ind i bønnerne. Når bønnerne koges uden salt, kræves der en del salt for at få dem til at smage af noget, så du skal ikke spare på saltet her når du smager til. Skær nu cornichonerne i lidt grove stykker og bland dem med de marinerede bønner.

Kartofler vendt i sennepsdressing:

Ingredienser:

600 g kartofler

2 spsk plantemayo

2 spsk planteyoghurt

1 spsk grov sennep

Uraffineret salt

friskkværnet peber

75 g rucola

Fremgangsmåde:

Hvis det er nye kartofler kan skrællen blot blive på de kogte kartofler. Hvis der som på denne tid af året (februar måned) kun er kartofler fra sidste år, skal de efter min mening skrælles. Brug små nye kartofler (om sommeren) og kog dem i saltet vand eller hvis de er fra sidste år, skal de skrælles og halveres og koges i saltet vand til de er møre. Det tager ca. 15 min. alt efter hvor store de er. Lad kartoflerne køle let af, så du kan håndtere dem uden at brænde dig. Skær dem derefter i grove stykker. Rør nu dressingen sammen og smag den til. Vend de lune stykker kartoffel med dressingen.

Nu blandes de marinerede butterbeans med cornichoner med de kogte kartofler med sennepsdressing. Til sidst  blandes det hele med rucola.

Servér meget gerne salaten mens den stadig er lun. Salaten kan også bruges som en frokostsalat dagen efter den er lavet og serveres sammen med et stykke godt brød.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar