Ovnbagt marineret tofu med tomatsauce

En dejlig nem ret som kan spises både sommer og vinter. Du kan skrue lidt op for chilien, hvis du har brug for at få varmen om vinteren og hvis du laver den en varm sommerdag som i dag, holder du dig bare til opskriften. Jeg ved at der er stor forskel på styrken af de forskellige Sambal Oelek man kan købe. Derfor skal du lige kende styrken før du doserer. Jeg bruger en økologisk version fra noget der hedder LumLum. Den er rimelig stærk.

Jeg serverer som regel retten sammen med brune ris kogt med gurkemeje og broccoli der er overhældt med kogende vand og derefter står i vandet i ca. 10 min.

Ingredienser: (Til de marinerede tofu)

300 g tofu

1/2 dl tamari

1/2 dl vand

3 spsk citronsaft

1 spsk kokossukker

1/2 tsk Sambal Oelek

Fremgangsmåde: (Til tofuen)

Skær tofuen i store stykker. Rør tamari, vand, citronsaft, kokossukker og sambal oelek sammen i en lille skål. Læg tofustykkerne i et fad og hæld marinaden over dem. Lad gerne tofuen trække i marinaden i nogle timer. Gerne natten over på køl. Læg nu de marinerede tofustykker i et stort ildfast  fad, der er penslet med lidt olivenolie. Bag dem i ovnen ved 200 gr. i 15-20 min.

Ingredienser: (Til tomat saucen)

150 g løg

4 fed hvidløg

150 g rød peber

150 g gul peber

1 tsk gurkemeje

2 spsk olivenolie

2 dåser flåede hakkede tomater

2 spsk kokossukker

1 spsk æbleeddike

6 laurbærblade

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde: (Til Tomatsaucen)

Rens løg og hvidløg. Hak dem fint. Rens de gule og røde pebre og skær dem i mindre stykker. Kom olivenolien i en gryde sammen med gurkemejen. Lad det bruse forsigtigt op. Tilsæt nu de hakkede løg og hvidløg og svits til løgene er blevet klare. Tilsæt nu peberfrugterne og vend dem i løg/hvidløgs blandingen. Nu tilsættes de flåede hakkede tomater, kokossukker, æbleeddike, laurbærbladene, salt og friskkværnet peber. Rør det hele grundigt sammen og lad det stå og simre i ca. 20 min. Rør jævnligt i saucen.  Smag nu saucen til med de smagsgivere der er brugt. Salt, peber, eddike, sukker og sambal oelek.

Nu hældes saucen over de marinerede og bagte tofustykker og det hele bages sammen i ovnen i 20-25 min ved 175 gr.

Servér evt. retten med kogte ris og dampede broccoli.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar