Granola med kakao og banan

At lave sin egen granola er super nemt og du bestemmer helt selv, hvad der skal tilsættes. Her i huset skifter vi lidt mellem forskellige yndlingsversioner. Kakaogranola, ( se opskriften Her, ) citrongranola, (se opskriften Her ) rugbrødsgranola (se opskriften Her ) og én med gurkemeje, kanel og kardemomme (se opskriften Her ). Nogle gange kommer jeg banan i, nogle gange bruger jeg peanutbutter eller tahin i stedet for kokosolie og nogle gange kun kokosolie og ahornsirup. Hvis du først har lavet din egen granola et par gange, vil du hurtigt kunne begynde at eksperimentere med forskellige sammensætninger.

Her får du opskriften på den granola jeg lavede her til morgen, da glasset var ved at være tomt. Den blev super lækker. Så jeg synes at du skal have opskriften, så du kan prøve den.

Ingredienser:

8 dl grove havregryn (vælg glutenfrie havregryn, hvis din granola skal være 100%glutenfri )

2 dl kokosmel

2 dl mandler

1 1/2 dl græskarkerner

1 1/2 dl uafskallede sesamfrø

1 1/2 dl hørfrø

1 1/2 dl poppede quinoa

1-2 bananer (godt modne)

2 spsk kokosolie

2 spsk ahornsirup

2 spsk kakao

1/2 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Bland havregryn, kokosmel, mandler, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø, kakao og salt i en stor skål. Mos bananerne med en gaffel i en lille skål. Smelt kokosolie og ahornsirup forsigtigt i en lille kasserolle. Bland den mosede banan med det smeltede kokosolie og ahornsirup. Bland nu banan/kokosolie/ahornsirup i skålen med de øvrige ingredienser. Det nemmeste er at du bruger hænderne til at blande det hele grundigt sammen. Det er vigtigt at du får blandet bananen grundigt med resten af ingredienserne. Beklæd en bradepande med bagepapir. Fordel nu blandingen på bagepladen og bag den i ovnen ved 130-140 gr. varmluft. i 3 x 15 min. Rør i blandingen med en grydeske efter 15 og 30 min. Bland nu de poppede quinoa i granolaen og lad den køle af og hæld den på et tætsluttende glas eller i en dåse.

Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Granola med kakao og banan

  1. Undskyld, jeg ser lidt dum, Jeg spørger: Hvad bruger du det til.????? det lyder meget lækkert. Er det snak eller morgensmads topping til Skyren m/ hørfrøolie.hampeprotein og en stor spiseskefuld Hørfrø 0g 200 g Skyr 3x dagligt, er til sådan noget st det skal bruges til- Jeg er meget slikmund-

Skriv et svar