Spicy ovnkartofler med mellemøstlige krydderier

Danske kartofler med mellemøstlige krydderier og dansk grønkål. Et skønt match, hvis du er vild med kartofler i alle afskygninger. Og hvis du kan lide at få en smule sved på panden. De kan bruges som tilbehør til rigtig mange forskellige retter. Jeg serverede dem sammen med nogle rødbedefalafler en blandet kålsalat, en rød kraut og en dejlig hot chilimayo. Dejlig aftensmad.

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

1 kg kartofler

3 spsk olivenolie

1 spsk hel spidskommen

1 spsk nigellafrø

1 tsk gurkemeje

1 tsk sumak

1/3 tsk chiliflager

uraffineret salt

friskkværnet peber

4 blade grønkål + 1 tsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og fjern grimme pletter. Skær dem i kvarte eller i lige store mundrette stykker. Skyl grønkålen, fjern de grove ribber og pluk eller hak i mindre stykker. Vend nu grønkålen med olivenolien. Rør olie og krydderier sammen og bland det med kartoflerne. Kom dem i et ildfast fad og bag ved 200 gr. varmluft i ca. 45 min. eller til de er møre og gyldne i overfladen. Når der er ca. 5 min. tilbage af bagetiden fordeles grønkålsstykkerne over kartoflerne. Hvis du ikke kan få fat på grønkål, kan du bruge persille i stedet. I så fald skal det først tilsættes efter bagning og lige før servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar