Toscansk bønnesuppe

Endnu en suppe har fundet sin vej til bloggen. Og efter at have skrevet opskriften ind og lavet suppen flere gange går det op for mig at der ligger en meget lignende suppe opskrift herinde. Det er den suppe der hedder Græsk bønnesuppe. Den finder du Her. Jeg har simpelthen ikke styr på hvilke opskrifter jeg har liggende. Nå men suppen her får alligevel lov til at komme på bloggen. Den indeholder nogle andre krydderier og både knoldselleri og palmekål el. grønkål. Og så er prikken over I ét at servere den med en skefuld basilikumpesto oven i.

Det Toscanske touch kommer igennem krydderierne og pestoen. Og jeg kunne ikke dy mig i forhold til at tilføje noget knoldselleri og noget palmekål. Selv om det vist ikke bruges i den originale toscanske version.

Vi var ihvertfald enige om at suppen smagte dejligt. En enkel, nem og mættende suppe. Håber også at du vil kunne lide den.

Ingredienser: (Til 4 personer)

1 porre

1 løg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

3-4 mellemstore gulerødder

150 g knoldselleri

4-5 stilke bladselleri

250 g kogte butterbeans

250 g kogte cannelini bønner

1 liter grønsagsbouillon

1 dåse flåede hakkede tomater

1 spsk tomatkoncentrat

4-5 blade palmekål eller grønkål

1 spsk sød paprika

1-2 tsk tørret oregano ( el. 1-2 spsk hakket frisk oregano )

1-2 tsk tørret basilikum ( el. 1-2 spsk hakket frisk basilikum )

uraffineret salt

friskkværnet peber

Et lille glas basilikum pesto ( Urtekram har en uden ost )

Fremgangsmåde:

Rens løg og hvidløg og skær i tern. Rens porren og skær den i tynde skiver. Rens gulerødderne, halvér dem og skær i halve skiver. Skær et passende stykke af en knoldselleri. Skær det yderste af sellerien og skær nu resten i tern. Rens bladselleristænglerne og skær dem i skiver. Rens grøn- el. palmekålen og skær i mindre stykker. Hæld vandet fra bønnerne i en sigte og lad dem dryppe af. Kom olivenolie og paprika i en gryde og lad paprikaen bruse let op. Nu tilsættes løg, porre, hvidløg, oregano og basilikum. Svits i et par minutter til løgene er blevet klare. Tilsæt nu gulerødder og knoldselleri og svits i et minuts tid. Nu tilsættes bouillon, flåede tomater, tomatkoncentrat, kogte butterbeans og cannelinibønner. Kog suppen op og lad den simre i et par minutter, til grønsagerne er gennemkogte. Smag nu suppen til med salt og peber. Lige før servering tilsættes palme- el. grønkål. Dette for at bevare den smukke grønne farve på kålen. Ved servering tilsættes en skefuld basilikumpesto til hver portion.

Sevér med godt brød til.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar