Tomatsuppe med rød peber og butterbeans

Aftensmaden i dag stod på denne dejligt nemme tomatsuppe. Det våde forårsvejr kaldte på suppe og da jeg havde lavet en tomatsuppe på jobbet i dag, var det så dejligt nemt at lave noget lignende herhjemme. Suppen er meget hurtig at lave, hvis man bruger butterbeans fra brik. Og de fleste af ingredienserne er nogle man ofte har på lager. Løg, hvidløg, flåede tomater, rød peber og butterbeans. Du kan sagtens bruge andre typer bønner. Jeg er bare glad for butterbeans, da de er så store og lækre. Men hvide bønner, kidneybeans, sorte bønner og kikærter kan sagtens bruges i stedet for butterbeans.

Jeg serverede suppen med en skefuld soyayoghurt, noget Tagliatelle pasta, nogle stegte ramsløgblomster og et lille drys chiliflager. Det hele smagte skønt sammen.

Ingredienser: (Til 3 personer)

150 g rødløg

3 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 brik/dåse flåede hakkede tomater

2 røde pebre

7 dl grønsagsbouillon

2 tsk sød paprika

Uraffineret salt (smag selv til)

Friskkværnet peber (smag selv til)

1 tsk kokossukker

1/3 tsk tørrede chiliflager (justér mængden hvis der er børn der skal spise suppen)

1 brik/dåse butterbeans

Alpro yoghurt neutral uden sukker til at komme i ved serveringen.

 

Fremgangsmåde:

Rens rødløget og hvidløgsfeddene. Skær rødløget i små tern og hvidløgsfeddene i skiver. Rens de røde pebre for kerner og fjern stilkene. Skær dem i små tern. Hæld bønnerne over i en sigte så vandet kan løbe fra. Varm olivenolien op i en gryde og tilsæt paprika. Lad det bruse kortvarigt op og tilsæt rødløg og hvidløg. Svits til løgene bliver blanke i overfladen. Tilsæt nu peberfrugten og svits videre i ca. 5 min. Nu tilsættes de flåede hakkede tomater og bouillonen. Lad suppen simre i ca 10 min og tilsæt nu butterbeans, kokossukker, uraffineret salt, friskkværnet peber og chiliflager.  Lad suppen simre ca 5 min og smag den nu til.

Kog pastaen efter anvisningen i en gryde for sig. Du kan bruge den slags pasta du bedst kan lide. Jeg brugte en Tagliatelle som er som små fuglereder. Hvis du koger dem forsigtigt holder de formen, hvilket er meget dekorativt. Jeg serverede suppen med en lille “fuglerede” i midten af portionen og en skefuld yoghurt.

Da vi har ramsløg som er gået i blomst i haven, brugte jeg dem som topping. De blev stegt i lidt olivenolie på en pande og krydret med lidt salt og peber. Det smager super lækkert. Prøv det hvis du kan få fat på ramsløgblomsterne.

God appetit!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar