Spidskålsalat med ærter, æble og myntedressing

En skøn og frisk salat der er dejlig at spise på en varm sommerdag. Hvis du ønsker en mere mættende måltidssalat kan du tilsætte noget kogt perlespelt, perlebyg el. -rug.

Jeg spiste salaten med brasede kartofler og nogle linsefrikadeller. Et nærende, mættende og velsmagende aftensmåltid.

Ingredienser:

500 g fint snittet spidskål

250 g ærter fra frost eller friske

1 – 2 røde og friske æbler

1 1/2 dl solsikkekerner

1/2 tsk tamari

Fremgangsmåde:

Rens spidskålet, fjern de grimme blade og stokken. Snit det fint. Skyl den friske mynte og fjern stilkene. Pres saften fra en citron, du skal bruge tre spsk. Kom nu mynte, olivenolie, citronsaft, salt og peber i et blenderglas og blend med en stavblender til myntebladene er helt findelt. Smag til med salt og peber. Bland nu dressingen med den snittede spidskål. Hvis du bruger ærter fra frost, skal du overhælde dem med kogende varmt vand og lade dem stå til de er tøet op. Hæld nu vandet fra og bland ærterne med spidskål og myntedressing.

Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de begynder at blive let ristede. Tag panden fra varmen og hæld nu 1/2 tsk. tamari på og bland det grundigt med de ristede solsikkekerner. Bland nu halvdelen af solsikkekernerne i salaten. Anret salaten på et fad. Halvér nu æblet og skær det i kvarte. Fjern kernehuset i alle fire dele og skær nu de kvarte æbler i skiver. Fordel dem oven på salaten og drys lidt friskkværnet peber og mynteblade over.

Myntedressing:

Ingredienser:

2 håndfulde friske mynteblade

3 spsk citronsaft

1/2 dl olivenolie

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar