Salat med bagte grønne bønner, bagt sød kartoffel og cashewdressing

Denne salat blev rigtig lækker, så jeg synes at den fortjener at blive delt. Den er dejligt fyldig og cashewdressingen er super lækker og kan selvfølgelig bruges til mange andre salater.

Hvis du vil lave salaten om efteråret eller om vinteren kan du bare skifte den grønne salat ud med grønkål. I så fald ville jeg plukke grønkålen i mundrette stykker og lynstege dem på en pande.

Jeg har tilsat sprøde brødcroutonner, da jeg havde noget tørt brød der skulle bruges. Det er altid dejligt med et knasende element i salaterne. Du kan dog sagtens undlade det. Salaten smager skønt uden også.

Ingredienser:

500 g grønne bønner (Jeg brugte Änglamarks fra frost)

2 spsk olivenolie

Feddene fra 1 hvidløg

Uraffineret salt

Friskkværnet peber 

Fremgangsmåde:

Brug bønnerne direkte fra fryseren. Vend dem i olivenolien og drys med uraffineret salt og friskkværnet peber. Bryd  hvidløgsfeddene fra hvidløget, skær enderne af og lad resten af skallen sidde på. Pres dem nu flade med klingen på en stor kniv. Læg bønner og hvidløgsfed på en bageplade med bagepapir. Gør plads til de søde kartofler på den ene tredjedel af bagepladen. 

Ingredienser:

1 krøl el. frisésalat

400 g søde kartofler

2 spsk olivenolie 

1 tsk paprika

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub de søde kartofler og skær dem i mundrette tern. Vend ternene i olie, paprika, salt og peber. Læg dem ved siden af de grønne bønner på bagepladen og bag både bønner og de søde kartofler ved 200 gr. varmluft i ca 30 min. 

Lad det køle af.

Skyl og tør det grønne salat og pluk det i mundrette stykker. Læg salatstykkerne  i bunden på et fad og fordel nu de bagte grønne bønner,de bagte søde kartofler og de bagte hvidløgsfed over salaten. 

Brød croutonner:

3-4 skiver daggammelt lyst brød

lidt olivenolie

uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Skær brødet i små tern. Vend brødstykkerne i lidt olivenolie og drys en smule salt på. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag ved 200 gr. i ca. 15 min. Hold øje med dem så de ikke bliver brændte. Lad dem køle af og fordel over salaten. 

Cashewdressing med soltørrede tomater:

75 g cashewnødder

1 – 1 1/4  dl vand

10 g soltørrede tomater (uden olie)

1/2 tsk paprika

1 fed hvidløg

Uraffineret Salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i rigeligt vand natten over. Hæld vandet fra og skyl nødderne. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Kom nu alle ingredienserne i blenderen og blend til konsistensen er helt glat og cremet.  Du får det mest cremede resultat hvis du har en god stærk blender. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. ekstra vand hvis du ønsker dressingen mere tynd. 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar