Jordbær is

Jeg elsker is og spiser det gerne og helst når det er varmt. Og på sådan en varm sommerdag som i dag, har jeg næsten kun lyst til kolde ting. Så det var god timing at lave en portion af disse lyserøde jordbæris i går aftes. Nu er de klar til nydelse. Har lige spist én og den var lige som jeg havde håbet. En rigtig børnevenlig mild jordbæris.

Jeg vil gerne vide hvad den mad jeg spiser er lavet af. Og jeg foretrækker mad med gode nærende og rene råvarer. Helst af økologisk eller biodynamisk kvalitet. Dette både for at være med til at passe på den jord jeg lever på og fordi jeg gerne vil give min krop nogle råvarer der ikke indeholder pesticidrester.

Disse is indeholder jordbær, banan, cashewnødder, kokosmælk og vanillepulver. That´s it.

Ingredienser: (Til 6 ispinde )

275 g jordbær

150 g banan (godt moden – skræl)

100 g cashewnødder

1 1/2 dl kokosmælk

2 spsk ahornsirup

1/3 tsk vanillepulver

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i koldt vand i nogle timer. Du kan også sætte dem i blød i kogende varmt vand og lade dem stå i en times tid. Hæld nu vandet fra og skyl dem i rent vand. Du kan både bruge jordbær direkte fra fryseren eller bruge friske. Kom nu de iblødsatte cashewnødder, jordbær, banan, kokosmælk, ahornsirup og vanillepulver i blenderen og blend til ismassen er helt cremet. Hæld nu ismassen i 6 isforme, sæt låget på og sæt ispinde i. Kom ispindene i fryseren i min. 4 timer. Gerne natten over. Så er du på den sikre side.

Hvis du vil have isene overtrukket med chokolade kan du smelte ca. 100 g. mørk 85 el. 70% chokolade forsigtigt over vandbad eller i en chokoladesmelter. Tag isene ud af formene og dyp toppen af dem i den smeltede chokolade.

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar