Kartoffelfad med blomkål, squash, tandoori og nigella

Bagte grønsager er bare så lækkert og samtidig vildt nem mad at lave, der passer sig selv i ovnen, det meste af tiden. Grønsagerne skal bare ordnes og krydres inden de kommer i ovnen. Her har jeg brugt kartofler, blomkål og squash. Og så har jeg krydret med tandoori som er et Indisk blandingskrydderi og Nigella, som er et krydderi man især bruger i tyrkiet og mellemøsten i det hele taget. Jeg kan dog rigtig godt lide de to krydderier sammen. Du kan undlade nigellafrøene, hvis du ønsker en mere autentisk Indisk smag. Du kan også skifte dem ud med sesamfrø.

Servér evt. sammen med bagt tofu, bønne/linse frikadeller eller hummus, en enkel grøn salat og raita. I denne opskrift kan du bl finde en opskrift på raita.

Ingredienser:

1 kg kartofler

1 squash

1 lille blomkål

3 spsk olivenolie

2 spsk tandoori

2 spsk nigella

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og halvér de største, så de alle er nogenlunde lige store. Skyl blomkålen og skær den i mundrette stykker. Skyl squashen og skær den i mundrette stykker. Bland alle grønsagerne i en stor skål. Rør olivenolien sammen med tandoori, salt, peber og nigella. Hæld olie/krydderiblandingen over grønsagerne og bland det hele grundigt. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel alle grønsagerne på bagepladen. Bag i ovnen ved 200 gr. varmluft i 35 – 40 min.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar