Grillet squash salat med gremolata og kalamataoliven

Så er det tiden, hvor man kan købe lækre, friskhøstede squash for ingen penge (Næsten da 😉 ) Og hvis man er så heldig at have et par squashplanter i haven, vil man ofte blive beriget med adskillige squashfrugter gennem sommeren og sensommeren. Derfor er det bare med at finde på at lave lækkerier med de grønne sager.

Squash er bedst når de er omkring 3-400 g. synes jeg. Når kernerne ikke er blevet særlig store. Og når skallen stadig er tynd og blød.

Til denne salat brugte jeg to squash á ca. 350 g. Det passede lige som tilbehør til aftensmaden til 4 personer. Og den blev modtaget med thumps up.

Ingredienser: (Til 4 personer som tilbehør)

2 squash á ca. 350 g.

3 spsk olivenolie

1 tsk paprika

1/2 tsk stødt spidskommen

uraffineret salt (smag selv til)

Friskkværnet peber (smag selv til)

75 g. kalamataoliven

Fremgangsmåde:

Skær de to squash i skiver på max. 1 cm.s tykkelse. Det er nemmest at få ens tykkelse på skiverne hvis du har et mandolinjern. Rør olivenolie, paprika, salt og peber sammen. Læg squashskiverne i en skål og fordel olieblandingen grundigt på skiverne med hænderne. Hvis du har en grill er det det nemmeste, men du kan også bruge en grillpande. Steg/grill nu skiverne på begge sider, i et par minutter på hver side. Squashskiverne skal ikke være helt gennembagte, men skal gerne stadig have lidt bid. Nu er de klar til at blive blandet med cremolata.

Gremolata:

Gremolata er et persille, hvidløgs drys med revet citronskal, som kan bruges i flere forskellige retter. Jeg bruger det ofte som drys oven på sammenkogte retter. Det er rigtig lækkert oven på en chili sin carne feks. Og det smager også super dejligt oven på en kartoffel el. rodfrugtmos. Her har jeg brugt det oven på den grillede squashsalat, da jeg syntes det passede rigtig godt sammen.

Ingredienser:

1 lille bundt bredbladet persille

1-2 fed hvidløg

fintrevet skal fra 1/2-1 citron

Fremgangsmåde:

Skyl persillen og fjerne de groveste stængler. Hak persillen fint. Rens hvidløgsfeddene og pres dem gennem en hvidløgspresser. Læg det pressede hvidløg sammen med den hakkede persille. Riv citronskrællen ud over den hakkede persille og det pressede hvidløg. Bland nu persille, hvidløg og fintrevet citronskal grundigt.

Bland nu gremolata og de grillede squash i en skål og anret det hele på et fad. Fordel til sidst kalamataoliven ovenpå salaten og drys lidt friskkværnet peber ud over til sidst.

 

Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar