Butterbean hummus med bagt aubergine

Når man spiser vegetarisk eller vegansk mad er det bare et must at have nogle lækre slags smørepålæg eller spreads til at komme i sandwiches, på rugbrød, i pitabrød og i wraps. Denne butterbean hummus synes jeg er rigtig lækker. Og den er ret nem at lave. Auberginen skal bare bages i ovnen først. Derefter skal alle ingredienser blendes til en cremet og lækker hummus. Hvis du kan lide Baba Ganoush er denne version lige noget for dig.

Du kan finde en lignende opskrift med kikærter Her 

Du kan finde en opskrift på Baba Ganoush Her

Du kan også finde en opskrift på en spread/hummus med butterbeans Her

eller Her

Ingredienser:

240 g kogte butterbeans (1 dåse el. brik )

300 g aubergine

1 tsk stødt spidskommen

2 fed hvidløg

2 spsk citronsaft

2 spsk olivenolie

1 tsk urtesalt 

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær auberginen over på midten på langs. Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg de to halvdele med skærefladen ned mod bagepapiret. Prik dem med en gaffel flere steder på hele overfladen. Bages ved 175 gr. varmluft i ca. 40 min. Stik i dem med en spids kniv og mærk om de er gennembagte. Lad dem køle let af. Skyl persillen og fjern de groveste stilke. 

Hæld bønnerne over i en sigte og lad alt vandet dryppe fra. Kom nu bønner, indmaden fra de bagte auberginer, presset hvidløg, citronsaft, olivenolie, spidskommen, frisk persille, salt og friskkværnet peber i en foodprocessor og blend til det er helt cremet og smørbart. Smag til med det du synes mangler. 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar