Butterbeansspread m/ramsløg, gurkemeje og citron - Vegansk opskrift - Mad med glød

Butterbeansspread m/ramsløg, gurkemeje og citron

Butterbeans har en lækker cremet konsistens når de koges længe nok og blendes til smørepålæg. Butterbeans skal først stå i blød i 10-12 timer. Når de har stået i blød, hældes vandet fra og de koges i nyt frisk vand. Kogetiden er 45 min til 1 time+. Hvis de skal bruges til smørepålæg synes jeg at de skal koge i lidt over 1 time. Kog dem med et løg, skåret i både og nogle laurbærblade. Det er vigtigt at bønner generelt sættes i blød og koges til de er møre. Rå bønner indeholder lektiner, som kan give en maveforgiftning. Lektinerne nedbrydes når bønnerne iblødsættes og koges.( Iblødsætningen er blot for at bløde bønnerne op og gøre kogetiden kortere. Det er selve kogningen, (varmebehandlingen)der nedbryder lektinerne)

Jeg synes at det smager godt med friske krydderurter sammen med butterbeans. Nu er det forår og skovbunden er nogle steder fyldt med ramsløg. Dem har jeg brugt i denne version. Og så har jeg tilføjet gurkemeje, både pga gurkemejens antiinflamatoriske virkning og pga den smukke gule farve. Der er også både citronskal og saft i da det giver et dejligt modspil til den neutrale smag fra bønnerne. Hvis det ikke er ramsløgsæson kan man bruge andre krydderurter i stedet. Her følger opskriften:

250g kogte butterbeans (iblødsatte og kogte i 1 1/4 time, med et løg og laurblade)

20 blade ramsløg (  grundigt skyllede og finthakkede)

3 spsk citronsaft

2 spsk ramsløgolie (eller olivenolie)

fintrevet skal af 1/2-1 citron

1 tsk gurkemeje

urtesalt og friskkværnet peber ( smag selv til)

Kom alle ingredienser i en blender og blend grundigt. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Brug det som pålæg på rugbrød, i sandwich, som tilbehør til aftensmåltidet osv.

Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Butterbeansspread m/ramsløg, gurkemeje og citron

Skriv et svar