Rabarberkompot med kokospalmesukker og vanille - Mad med glød

Rabarberkompot med kokospalmesukker og vanille

Nu er rabarbersæsonnen skudt igang. Jeg har plukket de allerførste små rabarberblade og stængler. Det er bare indbegrebet af forår og det smager utrolig dejligt. Jeg vil helt sikkert lægge flere opskrifter med rabarber på bloggen, da jeg er vild med dem. Og så er det jo også med at få spist råvarerne mens de er i sæson og fyldt med saft og kraft.

Denne første rabarberkompot blev lavet med vanille og sødet med en smule kokospalmesukker. Kokospalmesukker smager en smule karamelliseret. Super lækkert. Jeg har kun brugt ganske lidt sukker. Man kan sagtens bruge andre former for sukker, hvis ikke man har kokospalmesukker. Brug helst de mørke former for sukker ( ikke farvede) da de trods alt indeholder en smule vitaminer og mineraler.

Ingredienser:

400 g rabarber (skåret i 1 cm tykke stykker)

25-50 g kokospalmesukker

1/2 tsk vanille pulver

Fremgangsmåde:

Læg rabarberstykkerne i et lille ildfast fad. Bland dem med kokospalmesukker og vanille. Bages i ovnen i ca 30 min. ved 175 gr.

Jeg brugte noget af kompotten til min morgenmad. I en portion chiafrø med mandelmælk, skyr og iblødsatte mandler, der var hakket groft.

Ingredienser: (Til en portion)

2 spsk chiafrø

1 dl. mandelmælk

1-2  spsk yoghurt (plantebaseret)

1 lille håndfuld mandler ( iblødsatte og hakkede)

Fremgangsmåde:

Rør chiafrø og mandelmælk sammen. Stil det på køl natten over. Rør det grundigt sammen med yoghurt inden servering. Jeg anrettede det lagvist med rabarberkompotten og mandlerne.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar