Svampe souvlaki

Jeg er vist inde i en græsk stime lige for tiden. Jeg har altid elsket græsk mad. Og som plantespiser får jeg øjnene op for masser af nye måder at lave græsk mad på. Her har jeg lavet en svampe souvlaki, som er super lækker synes jeg. Især konsistensen fra østershattene synes jeg er vildt lækker. Du kan bruge alle mulige forskellige slags svampe. Nu var det lige dem her jeg kunne få fat i, i den lokale Super Brugs.

Marinaden har jeg arbejdet lidt med og synes at den er blevet rigtig lækker. Den passer godt til en græsk menu. Servér dem feks. sammen med græske kartofler, en græsk salat og noget tzatziki. Eller med skordalia en græsk kartoffelmos/puré, grillede squash og tzatziki.

Rigtige sommerklassikere.

Ingredienser: (til 4 spyd)

250 g østershatte

200 g markchampignon

Marinade:

4 spsk. olivenolie

2 spsk citronsaft

2 fed hvid løg

2 tsk tørret oregano

2 tsk tørret timian

1 tsk paprika

1/3 tsk røget paprika

1/2 tsk spidskommen

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

4-5 tynde træspyd 

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en stor skål hvor alle svampene også kan være i. Rens svampene. Skær enderne af markchampignonerne. Skær østershattene i passende stykker, på langs. Læg nu alle svampene i marinaden og vend det hele grundigt sammen. Dæk skålen til og stil den i køleskabet i minimum en times tid. Læg træspyddene i vand, så der ikke går ild i dem når du griller dem.

Sæt nu skiftevis nogle stykker af østershattene og en markchampignon på spyddene. 

Steges nu på en grill eller en grilpande. Jeg har ikke prøvet at lave dem i ovnen, men det må også kunne lade sig gøre. 

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar