Sød chili hvidløgs sauce

Jer der har fulgt med her på Mad med glød i en længere periode har nok spottet at jeg har en forkærlighed for chili. Jeg drysser chiliflager på det meste af min mad. Dog ikke på min morgenmad. Så langt ud er jeg ikke kommet. Endnu 😉

Jeg bruger rigtig ofte sød chilisauce oven på min varme mad. Så nu da jeg havde en chiliplante i drivhuset, hvor chilierne skulle høstes, fik jeg lyst til at lave min egen chilisauce. Da jeg også rigtig godt kan lide hvidløg og bruger rigtig meget hvidløg, fik jeg lyst til at tilsætte det til saucen også. Det kan anbefales. Nu har jeg en lækker sød Chili hvidløgs sauce som jeg selv har lavet og ved hvad indeholder. Jeg har brugt rørsukker og æbleeddike. I de originale opskrifter bruger man ofte riseddike og palmesukker. Rørsukker og æbleeddike fungerer super fint. Næste gang jeg laver det vil jeg prøve at bruge kokossukker og så skære en smule ned på sukkerindholdet. Det vil dog helt sikkert ændre meget på farven af saucen, så den ikke er så smukt orange/rød, men vil blive mere brunlig i det. Smagen vil nok være lidt mere karamelagtig. Jeg gætter blot.

Ind til videre kan jeg kun anbefale at prøve denne version.

Det var de små røde chilier på billedet, jeg brugte. Ved faktisk ikke hvad de hedder. Men de minder lidt som jalapeno chilier i styrken.

Sød chili hvidløgs sauce

Ingredienser:

65 g friske røde chilier 

25 g hvidløgs fed

250 g rørsukker

2 1/2 dl æbleeddike

1 1/2 dl vand

2-3 spsk majsstivelse

1 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Skyl chilierne og skær stilkene af. Fjern skallerne fra hvidløgsfeddene. Kom chilier og hvidløg i en minihakker og blend til det hele er helt findelt. Stop nogle gange og skrab de hakkede chili/hvidløg ned fra siderne. Kom æbleeddike, vand, rørsukker og salt i en gryde og kog det forsigtigt op indtil sukkeret er opløst. Tilsæt nu chili/hvidløgsmassen til eddike/sukkerlagen og lad blandingen simre i et par minutter. Nu røres majsstivelsen op i en lille smule vand og tilsættes saucen. Lad nu saucen simre i et par minutter mere. 

Hæld på rengjorte små flasker og luk låget til med det samme. 

Opbevar på køl. Jeg ved ikke helt hvor lang holdbarheden er. Jeg tilsætter ikke konserveringsmiddel da jeg ikke ønsker det i min mad. Både eddike og sukker virker konserverende så hvis du passer på med ikke at bruge beskidt bestik i flasken tror jeg at det kan holde et godt stykke tid på køl. 

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar