Pebernødder (Veganske)

Denne opskrift er fra min gamle kinabog. Dog i en lidt anden udgave. Nemlig med hørfrø/vand blanding i stedet for æg. Noget af det sigtede mel er skiftet ud med noget groft mel. Det almindelige sukker er skiftet ud med en blanding af rørsukker og kokossukker og der er skruet lidt ned for sukkermængden. Ja og så er det almindelige smør skiftet ud med vegetabilsk Smørbar. Så kan man måske tænke at der ikke er så meget tilbage af den oprindelige opskrift. Pebernødderne er dog blevet næsten lige som jeg husker de var i den oprindelige udgave. Bare lidt bedre. Og i nu i en vegansk udgave.

Ingredienser:

1 spsk fintmalede hørfrø

3 spsk vand

200 g hvedemel el. speltmel

100 g grahamsmel el. groft speltmel

100 g rørsukker

50 g kokossukker

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt kardemomme

1 spsk frisk og fintrevet ingefær el. 1 tsk stødt ingefær

1/2 tsk stødt nellike

1/8 tsk stødt peber

1/2 tsk hjortetakssalt

1/2 tsk natron

175 smørbar

Fremgangsmåde:

Rør 3 spsk vand sammen med 1 spsk fintmalede hørfrø. Lad blandingen stå i 1/2 times tid før den tilsættes dejen. Bland de tørre ingredienser i en skål. (Mel, groft spelmel, rørsukker, kokossukker, kanel, ingefær, kardemomme, nellike, peber, natron og hjortetakssalt.) Tilsæt smørbar og hørfrø/vand blandingen. Ælt dejen grundigt sammen. Tag dejen ud på køkkenbordet og del den i 4-5 dele. Tril dejen i tommelfingertykke pølser. Skær pølserne i små stykker på ca. 1 cm. Rul stykkerne til kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bages ved 175 grader varmluft i 10-12 min. til de er blevet sprøde og gyldne. Hold øje med at de ikke får for meget. De skal være gennembagte for at blive sprøde hele vejen igennem. Hvis de stadig er lidt bløde i midten skal de have lidt længere tid. Den præcise bagetid afhænger både af størrelsen på pebernødderne og hvordan ovnen bager.

Læg de bagte pebernødder til afkøling på en rist og kom dem i en lufttæt beholder.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar