Makrelfri salat med Plant Mate

Jeg har ikke spist makrel i tomat i mange år. Og det har ikke været fordi jeg ikke kunne lide det, men fordi jeg ikke spiser fisk (eller andet kød) mere. Ved at prøve at efterligne tomatsaucen og ved at bruge Plant Mate Bites eller Flakes, som er nogle økologiske produkter lavet af udelukkende hestebønner, ærter og salt er jeg kommet ret tæt på en original makrel i tomat.

Der er en del der har prøvesmagt den makrelfri salat og alle er begejstrede. Det er jeg også selv. Over at jeg kan få den samme smagsoplevelse hvor teksturen også minder meget om makrel. Og så er det ovenikøbet super nemt at lave.

Jeg har tilsat hørfrøolie for at få de gode omega3 fedtsyrer og den milde fiskesmag kommer fra noritang.

Ingredienser:

50 g Plant Mate (Plantestykker)

2 dl bouillon

2 dl flåede hakkede tomater

2 spsk tomatpuré

2 spsk fintkværnet/hakket noritang

2 spsk hørfrøolie el. olivenolie

1 spsk æbleeddike

1 1/2 tsk kokossukker

Uraffineret Salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Hæld bouillonen over plantestykkerne. Lad det stå i ca 10 min til de er bløde indeni. Brug nu en håndmixer til at rive op i overfladen af plantestykkerne. Kør med håndmixeren til stykkerne er let flossede men stadig har en fast midte. På denne måde kommer de til at minde mere om strukturen på fiske kød. Brug også den bouillon der ikke er blevet opsuget af plantestykkerne i salaten.

Rør de flåede hakkede tomater sammen med tomatpuré, fintkværnet noritang, olivenolie, æbleeddike, kokossukker, salt og friskkværnet peber. Smag til med salt og peber og bland det nu sammen med de udblødte flossede plantestykker.

Servér den makrelfri tomat på et stykke rugbrød med Plante Mayo og et drys purløg eller andet grønt på toppen.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar