Blandet kålsalat med syltet ingefær, granatæblekerner, blåbær og kakifrugt

Ideen til denne salat fik jeg da jeg havde noget syltet ingefær tilbage fra en tranebær relish jeg lavede til julemiddagen i går. Og med en stor portion fintsnittet lilla spidskål og granatæblekerner der var tilovers fra Denne Regnbuesalat, endte det med at blive til denne dejlige farverige salat. En salat der indeholder masser af fibre og antioxidanter.

Salaten indeholder også kakifrugt, blåbær og palmekål.

Efter al den tunge julemad er det skønt med noget friskt og sprødt. Så denne salat var lige hvad jeg havde brug for.

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

350 g lilla spidskål

50 g syltet ingefær

6-7 blade palmekål + 1 spsk olivenolie, salt + friskkværnet peber

1 dl granatæblekerner

En god håndfuld blåbær

1 kakifrugt (sharon frugt)

Fremgangsmåde:

Snit den lilla spidskål helt fint. Gerne på mandolinjern. Skær de små stykker syltet ingefær i helt små tern og bland med det fintsnittede spidskål. Skyl palmekålen, fjern de grove ribber og pluk bladene i mundrette stykker. Skyl kålstykkerne grundigt og tør dem i en salatslynge. Steg dem i olivenolie på en pande i et par minutter til de skifter farve og bliver klart grønne. Krydder med salt og peber og køl af. Skær et granatæble over og fjern kernerne. Skyl blåbærrene. Skyl kakifrugten, skær stilken af og skær den i to halvdele på langs. Skær begge halvdele i tynde skiver.

Anret nu salaten på et fad. Læg først den lilla spidskål med det syltede ingefær på fadet. Fordel de stegte palmekål ud over de lilla spidskål. Fordel granatæblekernerne og blåbærrene ud over salaten og læg tilsidst kakifrugten på toppen som du ønsker. Hæld dressingen ud over salaten og drys evt. med en smule friskkværnet peber og lidt salt til sidst.

Dressing:

3 spsk appelsinsaft

1 spsk olivenolie

1 spsk ahornsirup

2 spsk finthakket syltet ingefær

Salt

Friskkværnet peber

Skær den syltede ingefær i små tern. Bland alle ingredienser i en lille skål. Rør dressingen grundigt sammen og smag til.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar