Regnbuesalat

Julen er lige om hjørnet og derfor eksperimenterer jeg næsten dagligt med nye opskrifter til julemenuen. Det er ikke alt der kommer på bloggen, men jeg bestræber mig på at dele de opskrifter som jeg synes fortjener at blive delt.

Her får I opskriften på en super dejlig og vildt smuk salat, som jeg synes vil være et hit at have som en del af Julemenuen. Jeg har kaldt den Regnbuesalat, da den har regnbuens farver. Den smager rigtig dejligt og har masser af knas. Lige som jeg synes en salat skal være. Smuk at se på og fuld af smag og knas.

Opskriften kommer her:

Ingredienser: (Til 4 personer som tilbehør)

1 lille lilla spidskål

3 appelsiner (2 til salaten+ 1 til dressing)

1 granatæble ( 2-3 dl. granatæblekerner)

3-4 blade grønkål

40 g. valnødder

1 spsk. ahornsirup

Uraffineret salt

1/2 tsk. chiliflager

Fremgangsmåde:

Snit det lilla spidskål helt fint. Gerne på et mandolinjern. Skyl grønkålsbladene grundigt og tør dem i en salatslynge. Fjern den grove stængel og ribberne og hak resten helt fint. Skær granatæblet over og tag kernerne ud. Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne. Skær nu appelsinerne halvt over på langs. Skær dem derefter over i helt tynde skiver. Det er bedst hvis du har en ret skarp kniv.

Varm en pande op og rist valnødderne forsigtigt. Når de har taget en smule farve, hældes ahornsiruppen over og der blandes grundigt rundt. Drys ligeledes en smule salt og chiliflager ud over de ristede valnødder. Rør atter rundt så chili og salt fordeles på dem. Lad valnødderne køle af og hak dem derefter groft.

Bland nu det fint snittede spidskål og det finthakkede grønkål. Læg blandingen på det fad du vil servere salaten på. Fordel nu de halve appelsinstykker ud over hele salaten. Fordel derefter granatæblekernerne og de ristede valnødder på salaten. Nu laves dressingen.

Dressing:

Ingredienser:

2 spsk. olivenolie

2 spsk. appelsinsaft

1 spsk. ahornsirup

uraffineret salt

Friskkværnet peber

en smule chiliflager

Fremgangsmåde:

Skær en appelsin over og pres saften ud. Rør nu alle ingredienserne sammen og smag til. Hvis appelsinsaften er meget sur, kan det være der skal en smule mere ahornsirup i. Du skal kun tilsætte chiliflagerne hvis du kan lide at der kommer et lille stærkt twist. Hvis du ikke bryder dig om chili, undlader du bare chiliflagerne.

Fordel nu dressingen over salaten. Så er den klar til at komme på Julebordet.

Velbekomme!!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar