Æbleskiver (veganske)

Æbleskiver er bare et must i December måned. Og så skal de helst spises sammen med en dejlig frisk syltetøj og lidt flormelis. Der er selvfølgelig æbler i dejen. Det skal der være i æbleskiver. De er krydrede med kardemomme, vanille og citronskal. Lige sådan som æbleskiver skal krydres.

Vi spiste dem med solbærsyltetøj, flormelis og et glas varm æblegløgg. Så lækkert!!! Du kan finde en opskrift på den krydrede æblegløgg Her

Ingredienser: (ca. 35 stk.)

4 dl. soyamælk (jeg brugte den blå fra Naturlig)

4 spsk. citronsaft

3 dl. ølandshvedmel

3 spsk. kokosblomstsukker

3 spsk. Smørbar (smeltet)+ ekstra til at stege æbleskiverne i

1/2 dl. aquafaba (kogevandet fra kikærter, evt. fra en dåse kikærter)

1 æble (groft revet)

1 tsk. natron

1 tsk. stødt kardemomme

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. vanille pulver

Fintrevet skal af 1/2-1 citron

1/3 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Start med at røre soyamælk og citronsaft sammen. Pisk aquafabaen stift og lad det stå. Det skal vendes i dejen til sidst.

Bland de tørre ingredienser i en skål. Ølandshvedemel, kokosblomstsukker, natron, bagepulver, vanille, kardemomme, salt.

Bland de våde ingredienser. Soyamælk+ citronsaft med det smeltede Smørbar, revet æble og fintrevet citronskal. Pisk de våde ingredienser sammen.

Bland nu de tørre og de våde ingredienser grundigt. Nu er det tid til at vende det stiftpiskede aquafaba (kikærtevand) forsigtigt i dejen.

Tænd under æbleskivepanden og kom et lille stykke Smør(bar) i hvert hul. Fyld ikke hullerne helt op med dejen. Kun ca. 3/4 fyldt. Bag dem ca. 5 min. før du vender dem. Brug en strikkepind til at køre rundt i kanten af æbleskiverne og løsne dem, så de kan vendes om og blive bagt færdigt på den anden side. Bag dem nu ca. 5 min. på den anden side også.

Servér æbleskiverne med lidt flormelis drysset over overfladen og syltetøj til at dyppe i. Mmmmmm ………

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar