Rosenkålspesto med mandler

Denne lækre kålpesto er lavet med små fine og milde rosenkål. Rosenkål smager skønt i rå tilstand og sammen med et syrligt twist. Med lidt fintrevet citronskal, lidt citronsaft, salt og peber er det en rigtig skøn pesto, som kan bruges som tilbehør i en wrap, på en burger, i en pastasalat eller blot som en del af aftensmåltidet.

Rosenkål indeholder som de andre kålsorter en del fibre (prebiotika) som er med til at fodre de gode tarmbakterier. Derudover indeholder de også en del vitaminer og mineraler.

Så udover at de rå rosenkål smager dejligt er de også ganske sunde.

Hvis du er en af de rosenkålsforskrækkede mennesker, der har oplevet udkogte prutlugtende små kål og derfor tager afstand fra dem, vil jeg foreslå at du giver dem en chance påny. Prøv denne opskrift, eller lav en salat med helt fintsnittede rosenkål, æbler og hasselnødder og med en sennepsdressing.

Ingredienser:

300 g rosenkål

50 g mandler

2- 2 1/2 dl olivenolie (en mild olivenolie)

3-4 spsk citronsaft

2 spsk gærflager

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rist handlerne på en tør pande til de begynder at blive gyldne. Eller rist dem i ovnen ved 175 g. varmluft i ca. 10 min. Fjern de yderste blade fra rosenkålene, eller skyl dem blot hvis de er pæne i overfladen. Skær dem over på midten.  Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til pestoen er helt findelt. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar