Valnøddecubes med daddelkaramel

En ny opskrift på søde sager er hermed landet på bloggen. Jeg har vist lavet noget der minder om denne for længe siden. Hvis du har en meget sød tand er disse lige noget for dig. Faktisk er de en tand for søde til min egen smag, men de andre i familien synes at de er rigtig lækre, så derfor valgte jeg at dele opskriften herinde.

Disse cubes er nemme at lave, men kræver flere arbejdsgange. De er lavet med en bund af valnødder, dadler og kokosolie. Ovenpå bunden kommes et lag med en slags daddelkaramel, som bla. også indeholder peanutbutter og plantedrik. Så skal det en tur i fryseren i nogle timer og derefter skæres i cubes og overtrækkes med chokolade.

Daddelkaramellen er blød og lækker også selv om det kommer lige fra fryseren.

Håber at du har lyst til at prøve at lave dem.

Ingredienser:

Bund:

125 g valnødder

100 g bløde dadler ( vægt uden sten)

25 g kokosolie

Fremgangsmåde:

Find en beholder/box på ca. 12 x 18 cm. Beklæd den med bagepapir. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend til massen har den konsistens du ønsker. Du kan vælge at massen skal have små stykker af valnødderne ved kun at blende den i kort tid. Du kan også vælge at blende massen i længere tid og derved få en mere homogen og blød masse. Personligt foretrækker jeg at der er lidt at tygge i, så jeg blender i kortere tid. Tag den blendede daddel/valnøddemasse og læg den i beholderen. Tryk nu massen jævnt ud og helt ud til kanterne. Gør evt. hænderne lidt våde med vand og glat massen ud på overfladen.

Lav nu daddelkaramellen.

Ingredienser:

Daddel/peanutbutter karamel:

125 g dadler (Bløde dadler, vægt uden sten)

50 g peanutbutter

15 g kokosolie

1/3 tsk ren vanillepulver

1/4 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en foodprocessor. Bare brug foodprocessoren igen til denne proces uden at vaske den af først. Det gør ikke noget at der sidder en lille smule tilbage på kanterne. Blend til massen er helt glat, hvis det er muligt. Tag nu karamellen ud og smør den på overfladen af valnødde/daddelmassen. Brug evt. en dejskraber til at glatte overfladen ud med. Læg låg på og sæt beholderen i fryseren i ca. 4 timer. Gerne længere tid. Du skal bare sikrre dig at massen er blevet hård så du kan skære den i pæne stykker.

Tag beholderen ud efter massen er blevet hård. Løft den op og fjern bagepapiret fra siderne, så du kan komme til at skære. Skær nu massen i små kvadrater. (Jeg får 24 stykker ud af denne størrelse beholder. 4 på den korte side og 6 på den lange. ) Sørg for at den smeltede chokolade er klar når du skærer massen i stykker.

Chokoladeovertræk:

100 g 70-85% mørk chokolade

25 g valnødder finthakkede

en smule flagesalt

Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad. Dyp nu konfektstykkerne enkeltvis i den smeltede chokolade og læg dem på et stykke bagepapir. Hav hakkede valnødder klar, så du kan drysse lidt på med det samme når du har sat konfektstykket på bagepapiret. Chokoladen hærder nemlig ret hurtigt når massen kommer lige fra fryseren. Hvis du venter for længe med at drysse de finthakkede valnødder på, vil de ikke kunne hænge fast, da chokoladen er hærdet. Drys evn. også en smule flagesalt på hver enkelt.

Opbevares på frost og tages ud umiddelbart før servering.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar