Mexicansk bønnesuppe med guacamole

Sådan en dejlig fyldig suppe med masser af smag, går man sjældent galt i byen med. Den er nem at lave og smager skønt med en skefuld guacomole oven i, noget frisk koriander på toppen og tortillachips ved siden.

Nyd suppen på en kold vinterdag og giv den et extra spark af chili, så du får sved på panden.

Ingredienser: ( ca. 6  personer)

200 g rødløg

4 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

2 røde pebre el. snackpebre

200 g majs

2 dåser flåede hakkede tomater

500 g kogte sorte bønner (250 g tørrede sorte bønner)(svarende til 2 dåser kogte sorte bønner)

3 spsk tomatkoncentrat

1 spsk sød paprika

2 tsk stødt spidskommen

1 1/2 tsk stødt koriander

1 1/2 tsk oregano

1/2 tsk chiliflager (el.1 tsk finthakket frisk chili )

7,5 dl grønsagsbouillon

uraffineret salt

friskkværnet peber

Frisk koriander til at komme ovenpå.

Fremgangsmåde:

Sæt bønnerne i blød i ca. 10 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra og skyl bønnerne i en sigte. Kom nu bønnerne i en gryde og kog dem med rigeligt vand (+ evt. et lille løg, 2 laurbærblade for at give lidt ekstra smag til bønnerne) Kog bønnerne til de er helt bløde og gennemkogte. Det er lidt forskelligt hvor lang tid det tager at koge dem. Jo friskere bønnerne er jo kortere tid tager det at koge dem møre. Regn med 45-50 minutter. Hæld vandet fra i en sigte og sæt til side.

Rens rødløgene skær i små tern. Rens hvidløgsfeddene og skær i tynde skiver. Rens de røde peberfrugter og skær i tern.

Varm olivenolien op i en gryde og tilsæt paprika, stødt spidskommen, stødt koriander og chiliflager. Lad krydderiblandingen bruse let op. Tilsæt nu løg og hvidløg og svits i nogle minutter. Tilsæt nu peberfrugterne og svits yderligere i et par minutter. Nu tilsættes de flåede hakkede tomater, koncentreret tomatpuré, oregano, de kogte sorte bønner, bouillonen og majsene. Rør grundigt i suppen og lad den simre i 15 – 20 minutter. Smag til med uraffineret salt, friskkværnet peber og evt. chili.

Guacamole:

2 avocado

1 lille rødløg

lidt frisk chili

1-2 spsk limesaft

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens rødløget og skær det i meget små tern. Rens en chil og fjern kernerne. Skær den i bittesmå tern. Flæk avocadoerne, tag stenene ud og skrab indmaden ud. Mos med en gaffel. Tilsæt rødløgsternene, limesaft, lidt af chiliternene, lidt salt og peber. Rør det hele grundigt sammen og smag til. Dæk skålen til og sæt på køl, indtil den skal serveres.

Servering:

Servér suppen med en skefuld guacamole, lidt frisk koriander og nogle tortillachips ved siden.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar