Kartoffelfad med knoldselleri og kikærter

Kartofler og knoldselleri er et rigtig godt match. Her har jeg lavet en opskrift på en ovnret, som indeholder både bælgfrugter, rodfrugter, spinat el. grønkål og en bouillon med fløde og grov sennep. Det er en skøn vinterret.  Den er nem at lave. Samtidig er den lækker og mættende. Retten er god at servere sammen med en blandet kålsalat med æbler og måske et stykke godt brød.

Ingredienser: (til 4 personer)

800 g kartofler

300 g knoldselleri

250 g kogte kikærter

125 g helbladet spinat eller 5-6 blade grønkål

2 1/2 dl havrefløde

6 dl bouillon

2 spsk grov sennep

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Hvis du bruger frossen helbladet spinat skal det tages op fra fryseren og tøes op før det skal i retten. Det kan tøes hurtigt op i en gryde ved svag varme. Hvis du vil bruge grønkål skal den skylles, ribbes og hakkes i mindre stykker. Rens kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Du behøves ikke at skrælle kartoflerne. De skal blot skrubbes grundigt. Skær skrællen af  knoldsellerien og skær den ligeledes i mundrette stykker. Pensel et ildfast fad med olivenolie og fordel kartoffelstykker og knoldselleristykker i fadet. Fordel spinaten el. grønkålen og kikærterne mellem kartofler og knoldselleristykkerne. Lav nu bouillonen og bland den med havrefløden, den grove sennep, salt og peber. Hæld blandingen over grønsagerne. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 45 min.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar