Misosuppe med boghvedenudler og shitakesvampe

Sådan en portion misosuppe er kærkommen på en kold vinterdag. Du kan sagtens bruge andre grønsager i en misosuppe end jeg har gjort her. Jeg valgte at bruge porrer, gulerødder, rosenkål, tørrede shitakesvampe, enokisvampe og mungbønnespirer. Og så har jeg valgt at bruge en hvid miso. Den er mild i smagen og giver en mere klar suppe end hvis du bruger en mørk og kraftigere miso.

Selve misoen skal røres ud i lidt vand, så den er nem at røre ud i suppen. Hvis du vil have de gode mælkesyrebakterier fra misoen , må den ikke koge med, men skal tilsættes og røres ud i hver portion i skålen. På den måde bevarer du de gode mælkesyrebakterier.

Suppen giver varmen og er dejligt spicy fra ingefæren.

Ingredienser: (til 4 personer)

1 stor el. 2 små porrer

3 mellem gulerødder

150 g rosenkål

2 spsk ristet sesamolie eller olivenolie

1,2 l. vand

2-3 dl mungbønnespirer

100 g enoki svampe

20 g tørrede shitakesvampe i skiver

boghvedenudler

3 fed hvidløg

20 g frisk ingefær

3-4 spsk hvid miso

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Hæld kogende varmt vand over de tørrede shitakesvampe og lad dem stå og bløde op i 1/2 times tid. Rens porrerne og skær dem i skrå tynde skiver. Rens hvidløg og skær dem i små tern. Rens ingefæren og skær i små tern. Fjern de yderste blade på rosenkålen og skær dem halvt over på langs (igennem stokken) Skræl eller skrub gulerødderne og skær dem i små stave lidt større end en tændstik.

Kog 1,2 l vand i en elkedel. Kom olien i en gryde og tilsæt hvidløgs og ingefær ternene sammen med porreskiverne. Svits i et par minutter. Tilsæt nu de halve rosenkål og gulerodsstavene og svits et minut. Hæld det kogende varme vand på grønsagerne. Nu tilsættes de udblødte shitakesvampe, enokisvampene og boghvedenudlerne. Lad suppen simre til boghvedenudlerne er færdigkogte. Krydder suppen med en smule uraffineret salt og friskkværnet peber.

Rør misoen ud i lidt vand i en skål.

Tag nu 1-2 spsk af miso/vand blandingen og rør ud i hver portion suppe. Tilsæt mungbønnespirer oven i suppen.

Servér evt. med lidt godt brød til.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar