Mexicanske fyldte pandekager og salat (Vegansk)

Det er dejligt at kunne lade sig inspirere af andre kulturers måder at krydre maden på. Desværre har jeg aldrig været i Mexico, men med en søn der er derovre er det oplagt at lade sig inspirere af den mexicanske mad. Her har du opskriften på nogle veganske pandekager med fyld og en mexicansk inspireret salat der passer til pandekagerne. Du kan bruge tortillawraps i stedet for selv at lave pandekagerne. Så er det ret hurtigt at lave. Det er selvfølgelig ikke det samme som hjemmelavede pandekager, men hvis ikke du har tiden er det en dejlig nem måde at lave retten på.

Ingredienser: (til 8-9 pandekager)

175 g sigtet speltmel el. alm. hvedemel

75 g fuldkornsspeltmel el. fuldkornshvedemel

7 dl sojadrik neutral og usødet el. anden neutral plantedrik

2 spsk olivenolie el. smeltet kokosolie i dejen

1 1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk uraffineret salt

olivenolie el. kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

Pisk eller blend alle ingredienserne sammen. Dejen skal være glat og uden klumper. Lad nu dejen hvile 1 times tid. Det er vigtigt at lade den hvile først, da dejen bliver mere sammenhængende. Steg pandekagerne i lidt olivenolie el. kokosolie.

Fyld til pandekagerne:

Ingredienser:

1 porre mellemstørrelse

3 fed hvidløg

1 brik kogte kidneybønner

1 brik hakkede flåede tomater

1 rød peber

2 dl majs

1 tsk sød paprika

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt koriander

1 tsk oregano

1/2 tsk mild røget paprika

2 spsk olivenolie

uraffineret salt ( smag selv til )

friskkværnet peber ( smag selv til )

revet vegansk ost ( lidt til at komme oven på fyldet inden pandekagen foldes og lukkes. Og noget til at drysse ovenpå de fyldte pandekager inden de kommer i ovnen og bliver gratineret.

Fremgangsmåde:

Rens porren grundigt og skær i skiver. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Skyl den røde peber, skær den over på langs og fjern kernerne. Skær i mindre tern. Hæld vandet fra kidneybønnerne i en sigte. Varm olien op i en tykbundet gryde og tilsæt paprika, koriander, spidskommen og røget paprika. Lad olien og krydderierne bruse op. Tilsæt nu porrer og hvidløg og svits i et par minutter. Tilsæt nu peberternene, de flåede hakkede tomater, de kogte kidneybønner, majs, uraffineret salt og friskkværnet peber. Rør alle ingredienser grundigt sammen og lad retten simre i 10-15 min. Smag til med krydderier, salt og peber.

Læg pandekagerne på et stykke bagepapir. Læg lidt af fyldet midt på og drys lidt revet ost oven på. Læg 2 af siderne ind over fyldet og rul pandekagen sammen omkring fyldet. Læg pandekagen med lukningen nederst. Drys lidt revet ost ovenpå. Bag de fyldte pandekager i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15 min.

Salat m/ mango, snackpeber, ristede mandler og lime

Ingredienser:

1/2 lilla spidskål ( lille )

2 hjertesalat

1 snackpeber

1 mango

1 avocado

1 lime

50 g mandler

1/3 tsk røget paprika

1 tsk olivenolie

1 nip uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Rist/bag mandlerne på et stykke bagepapir i ovnen ved 165 g varmluft i ca. 10 min. Bland olivenolien med røget paprika og lidt salt.  Vend de ristede mandler i olie/paprikablandingen så snart de kommer ud af ovnen og lad dem køle af. Hak dem derefter groft.

Snit spidskålet helt fint. Skyl hjertesalaten og pluk bladene i mundrette stykker. Rens snackpeberen for kerner og skær den i mindre tern. Skær langs med stenen på begge sider af mangoen. Nu har du to halve mangoer med skræl på. Skær skrællen af og skær begge halvdele i tynde skiver. Halvér avocadoen og fjern stenen. Fjern skrællen og skær de to halve avocadoer i mindre tern. Anret salaten på et fad. Drys de hakkede ristede mandler ud over salaten til sidst. Skær limen ud i både og læg dem på salaten.

Dressing:

2 spsk olivenolie

1 -2 spsk limesaft

2 tsk ahornsirup

1/2 tsk tørrede chiliflager

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

evt. frisk koriander

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienser sammen og smag til med limesaft, ahornsirup, salt og peber. Servér dressingen sammen med salaten.

Servér de fyldte pandekager sammen med salaten.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar