Parmesan gratinerede rosenkål med citronskal

Jeg elsker vintersæsonen med alle de forskellige kålsorter der er tilgang til. I år er det særligt rosenkål jeg har kastet min kærlighed over. Jeg kan næsten ikke få nok. Det giver sig selv når sæsonen er forbi og jeg må vente tålmodigt til næste vintersæson. Det er én af de skønne ting ved de fire forskellige årstider. Masser af lækre råvarer at nyde mens tid er.

Jeg var lidt i tvivl i forhold til om denne enkle ret skulle på bloggen. Mest fordi den er så enkel at den næsten giver sig selv. Men jeg synes at den er så lækker så nu kommer den altså til at ligge herinde.

Ingredienser (til 4 personer):

400 g rosenkål

2 spsk olivenolie

fintrevet skal af 1/2 citron

raffineret salt

friskkværnet peber

1 håndfuld fintrevet parmesan (her brugte jeg Grate me fra Naturli´)

Fremgangsmåde:

Rens rosenkålene. Skær et lille stykke af bunden væk og fjern de yderste blade. Skær dem over igennem stokken. Steg i olivenolie i 4-5 minutter på en pande der kan komme i ovnen. Krydder med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal. Drys fintrevet parmesan over de stegte rosenkål og sæt panden i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 5 min. til osten er let gylden.

Servér som tilbehør.

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar