Vintersalat med bagte rødbeder, grønkål og granatæblekerner

På denne tid af året er der stadig rødbeder, rødløg og grønkål tilbage fra sidste år. Det føles bare så godt at bruge de grønsager der er i sæson. Det er klart det mest bæredygtige at nyde de grønsager der er i sæson. Og hvis det er muligt at få lokalt dyrkede grønsager er det det allerbedste for miljøet. Og så er det også dejligt at kunne støtte lokale virksomheder.

Salaten her er meget kraftfuld. Rødbederne har en vildt smuk farve og så smager de sødt og dejligt. Rødløgene er også søde og let syrlige fra balsamicoen. Granatæblekernerne er skønne at tygge i. Det er som små eksplotioner i munden. De ristede valnødder tilfører knas, sødme og salt.  Alt i alt en skøn vintersalat.

Bagte rødbeder

Ingredienser:

600 g rødbeder

2 spsk olivenolie

1 spsk balsamico

1 spsk ahornsirup

Salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub eller skræl rødbederne og skær begge ender af. Skær i mundrette bidder og læg dem i en skål. Rør marinaden sammen og vend den med rødbederne. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg de marinerede rødbedestykker på bagepapiret. Bag ved 200 grader i ca. 40 min. 

Bagte rødløg

Ingredienser:

250 g rødløg

1 spsk olivenolie

1 tsk balsamico

1 tsk ahornsirup

Salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens rødløgene og skær dem i mindre både. Rør marinaden sammen og vend den sammen med løgbådene. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel rødløgene på papiret. 

Bag 25-30 min ved 200 grader varmluft.

Stegte grønkål

Ingredienser:

6 blade grønkål

1 spsk olivenolie

raffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skyl grønkålsbladene grundigt og fjern de grove ribber på bladene. Pluk resten i mundrette bidder. Varm en pande op med lidt olivenolie på. Steg grønkålsbidderne til de bliver mere klare i farverne og falder lidt sammen. Krydder med en smule raffineret salt og friskkværnet peber. 

2 dl granatæblekerner

Skær et granatæble over på midten på tværs. Hold snitfladen over en skål og bak på skallen af det halve granatæble. Nu vil de fleste kerner slippe skallen. Du skal bruge ca. 2 dl. granatæblekerner. 

Ristede valnødder med ahornsirup

Ingredienser:

50 g Valnødder

1 spsk ahornsirup

uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Varm en tør pande op og  rist valnødderne på panden mens du rører i dem. Når de ser let ristede ud dryppes ahornsiruppen ud over nødderne. Til sidst drysses en lille smule raffineret salt over valnødderne. 

Samling af salaten:

Find et egnet fad. Start med at lægge de ristede grønkålsbidder på bunden og mest ude ved kanten af fadet. Fordel nu de bagte rødbedebidder på fadet og de bagte rødløg. Nu fordeles de ristede valnødder ud over rødbeder og kål. Til sidst fordeles granatæblekernerne på overfladen af salaten og der drysses en smule friskkværnet peber og salt ud over overfladen.  Severes

evt. sammen med nogle kogte korn og nogle plantebøffer. 

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar