Fyldig forårssalat

Jeg vil så gerne sprede det gode budskab i forhold til at bruge lokale økologiske råvarer. Der hvor det er muligt. Jeg er selv så heldig at bo tæt på et økologisk jordbrug, som gør det muligt for mig nemt at kunne få fat på de lækreste, friske og økologiske råvarer. Det er en stor glæde for mig at kunne købe mange af vores grønsager der. Jeg er dermed med til at skåne drikkevandet, jeg støtter en lokal virksomhed og jeg får friske nyhøstede grønsager. Det er ovenikøbet sådan at hvis jeg ønskede det kunne jeg også være med i et fællesskab omkring gartneriet. Der er rigtig mange mennesker der er med i det lokale fælleskab. Hvis jeg havde tid og overskud til det, ville jeg også deltage i arbejdet på markerne. I stedet betaler jeg mig fra at være med som det der kaldes kunde bonde, hvor jeg så selv kan komme og høste vores grønsager. Det er for mig så meningsfuldt.

Grunden til at jeg lige fik lyst til at dele min store glæde med dig er at jeg lige havde været nede på marken og høste porrer og masser af grønkål og kålskud fra grønkålsplanterne. Marken skal nemlig ryddes for at der kan blive sået nyt. I denne salat brugte jeg de nyhøstede kålskud som blev stegt på en pande før servering. Kålskuddene er super sprøde og lækre og minder lidt om asparges. Så hvis du ikke har mulighed for at få fat på kålskud er asparges en rigtig lækker erstatning. Du kan ikke få de danske asparges her i starten af april, men de er på trapperne.

Håber at du vil synes om sala

Ingredienser: (til 4 personer som tilbehør)

2 dl langtidsristet perlebyg 

4 dl bouillon

2 håndfulde persille ( eller 1 håndfuld persille og 1 håndfuld vilde planter (ramsløg, skvalderkål, løgkarse, sødskærm, mælkebøtte, brændenælde)

3/4 dl olivenolie

2 fed hvidløg

1-2 spsk citronsaft

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

50 g rucola

12 grønkålsskud el. Grønne Asparges

1 avocado

4 spsk hakkede hasselnødder

Fintrevet citronskal af 1/2 citron

Fremgangsmåde:

Skyl perlebyggen grundigt i en sigte og kog den i dobbelt mængde bouillon i ca. 20 min. Lad den trække færdig i ca. 15 min. Du kan sagtens bruge perlerug el. spelt i stedet for byg. 

Skyl persillen ( de vilde spiselige planter) grundigt og rens hvidløgsfeddene. Kom persille/vilde planter, hvidløg, olivenolie, salt og peber i et blenderglas og  blend grundigt med en stavblender. Bland persille/vild plante dressingen med de kogte perlebyg. 

Skyl rucolaen og fordel den på et salatfad. 

Fordel nu de kogte perlebyg der er vendt sammen med persille/vild plante dressingen oven på rucolaen. 

Rens grønkålsskud/asparges og steg dem i lidt olivenolie i et par minutter på en pande. Krydder med salt og friskkværnet peber. Fordel de stegte skud/asparges ovenpå salaten. Drys hakkede hasselnødder og fintrevet citronskal på toppen af salaten. Placér 4 x 1/4 avocado skåret i skiver ovenpå salaten. 

Brug evt. salaten som tilbehør til grillet marineret tofu eller plantebøffer. 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar