Oliventapenade

Oliventapenade går aldrig af mode, hvis nogen spørger mig. Det skal naturligvis laves af en god kvalitet oliven. I opskriften her har jeg brugt en blanding af Græske Kalamata oliven og Græske Halkidiki oliven. Änglamark har nogle uden sten som er perfekte til formålet.

Jeg bruger både Oliventapenade som en starter sammen med noget godt surdejsbrød eller nogle sprøde chips lavet af tortillawraps. Eller serveret sammen med nogle græske ovnkartofler til middagen. Og lige præcis til en påskemiddag er det bare perfekt med sådan en oliventapenade.

Ingredienser:

185 g græske Kalamata oliven uden sten

50 g græske Halkidiki oliven uden sten

1 dl koldpresset olivenolie

3 spsk kapers

3 fed hvidløg

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

evt. en smule fintrevet citronskal

Fremgangsmåde:

Rens hvidløgsfeddene og pres dem igennem en hvidløgspresser. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller en minihakker. Blend/hak til tapenaden har den konsistens du ønsker. Det kan være ret groft hakket eller noget finere så det er nemmere at smøre ud. Du bestemmer.

Nyd tapenaden med noget lækkert brød.

Rigtig god fornøjelse!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar