Overnight oats med jordbær og valnødder

Elsker denne slags morgenmad i sommerperioden. Jeg veksler oftest imellem smoothiebowls med granola, overnight oats med en slags nødder og forskellige slags bær på toppen samt kakaonibs eller også spiser jeg planteyoghurt med frugtkompot og granola.

Overnight oats er grunlæggende bare iblødsatte havregryn med chiafrø. Jeg plejer også at tilsætte nogle bær og nogle hakkede nødder. Det smarte er at sætte havregryn, chiafrø og plantedrik  over om aftenen og stille det i køleskabet natten over. Så skal det bare tilsættes bær eller frugt ovenpå.

Hvis du ikke får Omega3 fedtsyrer fra animalske kilder, er det vigtigt at huske at få det på anden vis. Det er der tænkt over i denne morgenmad. Her er både chiafrø og valnødder som begge indeholder omega3 fedtsyrer.

Ingredienser: ( 1 stor portion )

1 dl grove havregryn

1 spsk chiafrø

5 grofthakkede valnødder

1/5 tsk vanillepulver (kan udelades)

1 1/2 dl havredrik

1/2 dl planteyoghurt

en god håndfuld frisk jordbær

1 spsk kakaonibs

Fremgangsmåde:

Rør havregryn sammen med vanillepulver, chiafrø og hakkede valnødder. Tilsæt havredrik og planteyoghurt og rør det hele godt sammen. Du kan også mose et par af jordbærrene og røre dem i sammen med de øvrige ingredienser. Sæt blandingen på køl natten over eller blot et par timer og tag det ud fra køleskabet om morgenen. Rens en god håndfuld jordbær og skær dem i kvarte. Nu røres der i blandingen igen. Kom den over i et glas eller en skål og top med friske jordbær, kakaonibs og evt. lidt hakkede valnødder.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar