Mini forårsruller med spinat og citronmarineret tofu

Sådan nogle små forårsruller er en super lækker lille snack, som du kan servere sammen med en velkomstdrink når du får gæster. Du kan også servere dem som en del af et tapasbord, eller bare som en del af aftensmåltidet sammen med en god fyldig måltidssalat. Dejen er en købt én af slagsen. Jeg arbejder på at dele opskriften på en hjemmelavet dej. Den skal nok komme. Næste gang jeg laver dem vil jeg lave dejen selv.

Fyldet kan varieres som du ønsker. Jeg lavede dem med vilde spiselige planter tidligere på året. De blev også rigtig lækre. Der var fyldet lavet af brændenælder, vilde løg, strandkål og marineret tofu.

Rigtig god fornøjelse!

Til 16 stk. 

Ingredienser:

1 pakke Filodej el. Forårsrulledej 

Fyld:

200 g helbladet spinat ( både frosset helbladet spinat og frisk spinat kan bruges)

75 g forårsløg

3 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

 

Citronmarineret tofu:

150 g neutral tofu

2 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

1/2 tsk dijonsennep

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Start med at marinere tofuen. Læg tofuen på et rent viskestykke og læg også viskestykket ovenpå tofuen. Pres forsigtigt det overskydende væde fra tofuen.

Rør marinaden sammen og smag til. Smulder tofuen fint og hæld marinaden over tofuen. Bland det grundigt sammen og lad det stå og trække i 1/2 times tid. 

Rens forårsløgene og skær dem i små stykker á ca 1 cm. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. 

Brug en tykbundet gryde til at stege fyldet i. Varm gryden op og tilsæt olivenolie. Svits nu hvidløg og forårsløg i et par minutter. Nu tilsættes spinaten. Du kan både bruge helbladet spinat fra frost og frisk spinat. Tilsæt nu spinaten og svits til den er faldet sammen eller til den frosne spinat er tøet op. Tilsæt den marinerede tofu og rør det hele grundigt sammen. Smag til. 

Klip filodejen i stykker af ca. 13×18 cm. og læg to stykker dej oven på hinanden. Læg lidt fyld på ( ca. 1 stor spsk.) og fold begge siderne over fyldet og rul til en lille rulle. Mængden af fyld passer til ca. 16 små ruller. Steg rullerne på en pande med olivenolie til de er gyldne og sprøde på alle sider. 

Servér som en starter eller som en del af et måltid. 

 

Velbekomme!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar