Glaskåls puré

Har du nogensinde smagt glaskål? Hvis ikke kan jeg på det varmeste anbefale dig at få fat i et og smage på det. Glaskål smager mildt og dejligt af kål og så er det super sprødt. Du kan spise det råt, skåret i stave. Eller tilsætte det revet eller skåret i små tern til dine salater. Det er også super lækkert at skære med en spiralizer og servere med en pesto. Du kan skære det i stave, tern eller bare i skiver, pensle det med olivenolie salat og peber og så bage det i ovnen. Du kan bruge det i sammenkogte retter. Du kan også grille det eller fermentere det. Her har jeg lavet en puré af det. Jeg valgte at skære det i mindre tern og koge det i vand og blende ternene sammen med smør ( Smørbar) og krydderier. Du kan også koge det i en neutral plantmælk. Hvis du koger det i mælk skal du bruge 1/2 dl. af den soyadrik det har kogt i til at blende det med. Men for at gøre det lidt billigere at lave brugte jeg vand. Det var også rigtig lækkert.

Ernæringsmæssigt har glaskål et højt fiberindhold, et højt indhold af C-vitaminer og kalium. Og det har et meget lavt kalorieindhold. Sammen med de andre kålsorter er glaskål super godt for tarmfloraen da det indeholder en del fibre (prebiotika) og dermed er med til at opformere de gavnlige mælkesyrebakterier (robiotika)i tarmene.

Nyd puréen sammen med bagte eller grillede grønsager. Servér det under en plantebøf. Eller brug det som dip til rå grønsagsstave.

Ingredienser:

350 g renset glaskål

2-3 spsk plantebaseret smør

½ dl af kogevandet

lidt stødt muskatnød (helst friskrevet)

fintrevet skal af 1/3 citron

uraffineret salt

friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

 

Skær skrællen af glaskålen. Der skal bruges 350 g renset vægt glaskål. Skær i mindre tern og kog til ternene er helt møre. Hæld kogevandet fra den kogte glaskål og gem noget af det til at blende med. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til det er helt cremet og glat. Smag puréen til med salt, peber, muskatnød og citronskal. Servér evt. puréen sammen med grillet spidskål eller andre grillede grønsager.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar