Rustik øllebrød m/stjerneanis, kanel og citronskal - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Rustik øllebrød m/stjerneanis, kanel og citronskal

Jeg elsker øllebrød. Denne version er kogt med stjerneanis, hel kanel og sødet med et par abrikoser og et par dadler og en hvidtøl. Uhmmmmm. Jeg ved fra mit arbejde som køkkenleder/madmor i en vuggestue at øllebrøden deler vandene. Enten elsker man det eller også hader man det. Jeg hører klart til den første gruppe.

Denne blev serveret med mandelfløde, groft hakkede hasselnødder og godt med fintrevet citronskal. En rigtig god måde at starte dagen på. Og en god måde at få brugt lidt for gammelt rugbrød. Her følger opskriften.

Rustik øllebrød:

Til 2 personer

200 g rugbrød med kerner ( skåret i tern)

2 1/2 dl vand

2 stjerneanis

1 kanelstang

2 abrikoser ( skåret i tern)

2 dadler ( skåret i tern)

1 hvidtøl (jeg brugte Mullers Malz) tilsættes efter det er kogt i ca 10 min.

evt. lidt salt ( smag selv til)

Rugbrødstern, abrikoser og dadler i tern, kanelstang og stjerneanis sættes i blød med vandet i gryden, aftenen før den skal laves.  Om morgenen koges det ganske forsigtigt op. Lad det simre i ca 10 min. Rør jævnligt. Fisk nu de 2 stjerneanis og kanelstangen op. Hæld hvidtøllen og en knivspids salt ved. Rør det godt sammen. Nu skal det blendes med en stavblender. Jeg synes ikke det gør noget at der er lidt at tygge på, men det er jo smag og behag. Måske du gerne vil have den lidt tyndere, så kan du blot tilsætte lidt mere vand. Lad øllebrøden simre et par minutter efter du har tilsat hvidtøllen. Denne portion var til to velvoksne portioner.  Her er portionerne toppet med kakaonibs, groft hakkede hasselnødder. Guf til både krop og sanser. Og så lige noget mandelfløde og et godt drys friskrevet citronskal.

Uhmmmm!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar