Kiksede knækbrød

Disse “Kiksede knækbrød” smager super lækkert. De er sprøde og velsmagende. Og så er de fyldt med gode næringsstoffer. De indeholder flere proteiner end kiks/knækbrød sædvanligvis gør, da de indeholder kikærtemel og mandelmel. Spis et par stykker som eftermiddagssnack, med lidt lækkert pålæg. På billedet er der brugt avocadopålæg. Det er lavet af avocado, citronsaft, chili, hvidløg, ramsløgsalt og friskkværnet peber. Og så er der surkål, syltede rødløg, brøndkarse og korianderblomster ovenpå. Lækkert og delikat.

Ingredienser: (Til 2 bageplader )

150 g rismel

100g kikærtemel el. linsemel

100 g mandelmel ( fintmalede mandler)

1/2 dl loppefrøskaller

3/4 dl sesamfrø

1/2 dl birkes

1 tsk urtesalt

1 tsk vinstensbagepulver

2 1/2 dl vand

1 1/2 dl olivenolie

Fremgangsmåde:

Start med at røre loppefrøskallerne ud i vandet. Lad det stå og gelere i ca. 10 min. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Det kan bare gøres i hånden. Det er ikke nødvendigt at bruge en røremaskine. Del den i to lige store dele. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir. Rul dejen så tynd som muligt. Jo tyndere kiksene bliver rullet ud, jo mere sprøde og lækre bliver de. Skær med en pizzarulle eller en kniv, som du gerne vil have dem. De skal bages ved 175 gr (varmluft) i 15-20 min. De er færdige når de begynder at blive let gyldne. Da ovne bager forskelligt er det vigtigt at du selv holder øje med hvornår de er færdige.

God fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar