Ruggrød m/kokos, banan, mandler og hørfrøolie - Mad med glød

Ruggrød m/kokos, banan, mandler og hørfrøolie

Denne grød smager rigtig lækkert og har en dejlig konsistens, da den indeholder både flager og knækkede kerner. Jeg laver oftest grød af flager. Egentlig mest fordi den er hurtigst at lave om morgenen. Men jeg kan rigtig godt lide at der er noget at tygge på. Smagen af kornene kommer også meget mere til deres ret, hvis kernerne er hele eller knækkede, frem for flager. Her er grøden serveret med bananstykker, iblødsatte mandler, citronskal, hørfrøolie og ahornsirup. Og så er der risdrik i kanten.

Opskriften er til 2 personer:

1 dl knækkede rugkerner

1 dl rugflager

4 dl vand

1/3 tsk urtesalt

Stil grøden i blød om aftenen. Lad den koge let i 5-10 min. Rør jævnligt i grøden.

Servér i to skåle.  Fordel grøden, 1 banan i skiver og en håndfuld iblødsatte, grofthakkede mandler over grøden i skålene. Derefter 1 spsk hørfrøolie, 1 tsk ahornsirup og lidt fintrevet citronskal på toppen.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar