Jeg elsker nemme kager. Sådan nogen som man lige i en ruf kan lave, hvis lækkersulten melder sig. Vi fik bare sådan lyst til rabarbercrumble kage. Så var det dejligt, at kunne gå ud i haven og hente, noget af det jeg skulle bruge. Lige nu er der ikke så meget andet end rabarber og masser af forskellige krydderurter. Bla mynte, som blev brugt i denne opskrift. Jeg brugte noget lidt kedeligt rugbrød og kokosolie til crumbledejen. Og så kom der godt med mandler, mynte og noget lækkert muscovadosukker i. Kagen smagte rigtig dejligt. Med en klat soja- eller kokosflødeskum med citronskal ovenpå.
Ingredieneser:
400 g rabarber (i små stykker)
50 g muscovadosukker
En lille håndfuld friske mynteblade (finthakkede)
1/3 tsk vanillepulver
Disse ingredienser blandes og kommes i et smurt ildfast fad.
Crumbledejen:
125 g rugbrød ( gerne tørt, smuldret )
75 g mandler ( groft hakkede)
75 g kokosolie
50 g muscovadosukker
Fremgangsmåde:
Bland det smuldrede rugbrød, muscovadosukker, de hakkede mandler og kokosolie. Fordel massen hen over rabarber/mynteblandingen. Bag kagen ved 175 gr i ca 30 min. Server evt med en klat soja- el. kokosflødeskum og lidt fintrevet citronskal.
Velbekomme!
Nøj hvor ser det bare lækkert ud! Og sikke en god måde at bruge en rest rugbrød på 😉
kh Anna
anna-mad.dk
Tak skal du have 🙂 Go appetit!