Rabarber rugbrødscrumble med mandler og mynte - Vegansk opskrift - Mad med glød

Rabarber rugbrødscrumble med mandler og mynte

Jeg elsker nemme kager. Sådan nogen som man lige i en ruf kan lave, hvis lækkersulten melder sig. Og så er jeg også vild med at få brugt madrester, så der ikke går noget til spilde. Denne rabarbercrumble er èn af måderne du kan få brugt noget lidt kedeligt rugbrød på.

Jeg fik bare sådan lyst til denne rugbrøds rabarbercrumble i dag. Så var det dejligt, at kunne gå ud i haven og hente, noget af det jeg skulle bruge. Lige nu er der ikke så meget andet end rabarber og masser af forskellige krydderurter. Bla mynte, som blev brugt i denne opskrift.  Jeg brugte noget lidt kedeligt rugbrød og kokosolie til crumbledejen. Og så kom der godt med mandler, mynte og noget lækkert muscovadosukker i. Kagen smagte rigtig dejligt. Med en klat soja- eller kokosflødeskum med citronskal ovenpå.

Ingredienser:

400 g rabarber

50 g  muscovadosukker el. kokossukker

En lille håndfuld friske mynteblade

1/3 tsk vanillepulver

Crumbledejen:

125 g rugbrød ( gerne tørt )

75 g mandler ( groft hakkede)

75 g kokosolie

50 g muscovadosukker el. kokossukker

Fremgangsmåde:

Smør en tærteform på ca. 24 cm i diameter med kokosolie eller smør(bar). Rens rabarberstænglerne og skær dem i små stykker på ca. 2 cm. Læg nu rabarberstykker, muscovadosukker, finthakket mynte og vanillepulver i det smurte tærtefad og bland det godt.  Bræk rugbrødsskiverne i mindre stykker og kom det i en foodprocessor sammen med muscovado/kokossukker og kokosolie el. smør(bar).  Kør til det hele er smuldret sammen. Hak mandlerne groft. Bland de hakkede mandler med rugbrødsblandingen. Fordel rugbrøds/mandel blandingen hen over rabarber/mynteblandingen. Bag kagen ved 175 gr i ca 30 min. Server evt med en klat soja- el. kokosflødeskum og lidt fintrevet citronskal.

Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Rabarber rugbrødscrumble med mandler og mynte

Skriv et svar