Boghvedegrød af ristet hel boghvede - Vegansk opskrift - Mad med glød

Boghvedegrød af ristet hel boghvede

Jeg er vild med boghvede. Det smager lidt nøddeagtigt. Især hvis det bliver ristet på en tør pande før man koger det. Når det bliver ristet før det koges, kaldes det for Kasha. På denne måde kan man både bruge det som grød og som tilbehør til et måltid, ligesom feks. ris, pasta eller quinoa. Boghvede er glutenfrit. Derfor er det lettere fordøjeligt end de glutenholdige kornsorter. Boghvede har også et ret højt næringsindhold og et højt indhold af antioxidanter.  Så alt i alt fortjener boghveden at blive brugt mere end det gør.

Her har jeg brugt den hele boghvede, tørristet, til grød. Og så blev den serveret med ristede ferskenskiver, solbær, ribs, iblødsatte mandler, mandelmælk og lidt ahornsirup. En dejlig næringsrig og velsmagende morgenmad. Dette er lavet om sommeren, hvor de friske bær er tilgængelige. Om vinteren ville jeg lave en eller anden frugtkompot og servere til i stedet for de friske bær.

Boghvedegrød af hel boghvede:

1 del boghvede

2 1/2 del vand

lidt salt

Rist de hele boghvedekerner på en tør pande eller i gryden som du vil koge dem i. Rist til de har taget en smule farve og begynder dufte ristet. Læg nu de ristede hele boghvedekerner i en sigte og skyl dem med kogende vand. Dette for at skylle et rødt farvestof ( fagopyrin) af boghveden. Nogle mennesker kan være allergiske overfor fagopyrin. Så for at være på den sikre side kan du skylle dem, før du koger dem. Jeg gør det ikke da der ikke er nogle i vores familie der ikke tåler det. Hæld nu lidt mere end dobbelt så meget vand på og en smule salt. Kog i ca. 20 min.

Server med det du har i huset eller hvad du har lyst til.

Velbekomme !!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar