Rugbrød med græskarkerner, hørfrø og solsikkekerner - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Rugbrød med græskarkerner, hørfrø og solsikkekerner

Hjemmelavet, friskbagt rugbrød er bare noget af det bedste. Jeg har to favoritopskrifter, som jeg næsten altid vælger at lave. Den anden opskrift ligger også her på bloggen.(Tilføjelse) Den kan du finde Her   Den er udelukkende lavet af knækkede rugkerner, rugmel, salt, krydderier og surdej. Opskriften her indeholder ud over rug også forskellige kerner og frø. Jeg plejer at bruge græskarkerner, hørfrø og solsikkekerner. Kernerne tilfører brødet nogle gode fedtsyrer. Især græskarkerner og hørfrø indeholder en del omega 3 fedtsyrer. Græskarkerner indeholder også en del mineraler. Både calcium, magnesium og zink.

Rug indeholder en del mineraler og vitaminer.  Bla jern, kalium, zink, B1, B2 og niacin. Indholdet af gluten er ikke så højt som i hvede og spelt.

Denne opskrift er til 3 store brød. Jeg plejer at lade brødene køle let af på en rist, under et viskestykke. Derefter kommer jeg dem i en frysepose og fryser de to af brødene. Så er de stadig lækre når de bliver taget op fra fryseren.

Ingredienser: (Til 3 rugbrød)

1. dag:

1 liter vand

250 g surdej

500 g knækkede rugkerner

500 g rugmel

125 g græskarkerner

125 g hørfrø

100 g solsikkekerner

Det hele røres sammen og står tildækket i 15-20 timer

2. dag ( tilføjes)

8-10 dl vand

250 g knækkede rugkerner

ca. 750 g rugmel

2-3 spsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Ingredienserne fra 1. dag tilsættes dejen fra 2. dag. Dejen røres grundigt sammen. Der tages en portion surdej fra, til næste bagning. ( ca 250 g.) Fordel dejen i 3 smurte forme. Gør hænderne våde og glat overfladen på brødene. Prik dem med en gaffel, jævnt fordelt på hele overfladen. Pensel overfladen med olivenolie. Lad nu brødene hæve et lunt sted i 3-4 timer. Derefter bages de ved 175 grader (varmluft) i ca 90 minutter. Kernetemperaturen skal være 97-98 grader før de er helt gennembagte. Lad nu brødene køle af på en rist.

God fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Rugbrød med græskarkerner, hørfrø og solsikkekerner

  1. Hej Anette
    Hvor store skal de 3 rugbrødsforme være ?
    Kan du anbefale en bestemt type rugbrødsform?
    Jeg skal nemlig først til at anskaffe nogle.

    (-: Daniela

Skriv et svar