Bagte rødder med Dukkah på grønkålsbund - Vegansk opskrift - Mad med glød

Bagte rødder med Dukkah på grønkålsbund

Denne salat er som mange andre salater jeg laver hen over vinteren, med bagte rodfrugter som er blandet med grønkål. Derudover er der tilsat Dukkah, som er en virkelig lækker krydderi blanding med hasselnødder, sesamfrø og forskellige hele krydderier der tørristes og kværnes/mortes. Man kan godt vælge at bruge stødt spidskommen og stødt koriander, men de smagsnuancer der kommer frem, når man selv rister de hele krydderier og kværner dem efterfølgende er det hele værd.

Her følger opskriften:

Bagte gulerødder:

600 g gulerødder ( rensede og skåret i lige store stave)

3 spsk koldpresset olivenolie

2 spsk citronsaft

1 spsk ahornsirup

fintrevet skal fra 1/2 citron

uraffineret salt og friskkværnet peber

Bages ca 40 min. ved 200 gr varmluft.

Rør olivenolien sammen med ahornsirup, citronsaft, citronskal, uraffineret salt og friskkværnet peber og smag til. Læg gulerodsstavene i en skål og bland marinaden grundigt med gulerødderne. Hæld gulerødderne op på en bageplade med bagepapir. Bages 40-45 min ved 200 gr varmluft. Rør i gulerødderne undervejs, så de ikke bliver brændt.

 

Bagte rødbeder:

500 g rødbeder (rensede og skåret i lige store stave)

3 spsk koldpresset olivenolie

1 spsk balsamico

1 spsk ahornsirup

uraffineret salt og friskkværnet peber

Rør olivenolien sammen med balsamicoeddiken, ahornsirup, salt og friskkværnet peber. Kom rødbedestaven i en skål og bland dem grundigt med marinaden. Hæld dem op på en bageplade med bagepapir.

Bages ca 45 min ved 200 gr varmluft. Rør i rødbederne undervejs, så de ikke bliver for brændte.

 

Grønkålsbund:

100 g grønkål (skyllet grundigt og uden de grove ribber)

Hak grønkålen fint med en kniv.

 

Dukkah:

75 g hasselnødder ( tørristes på en pande)

4 spsk sesamfrø (tørristes på en pande)

2 spsk hel spidskommen ( tørristes på en pande)

2 spsk hel koriander ( tørristes på en pande)

1 tsk chiliflager

1½ tsk uraffineret salt

Rist frø, nødder og krydderier hver for sig, på en tør pande. Jeg kværner/støder krydderierne hver for sig i en morter. Hasselnødderne og sesamfrøene støder jeg også hver for sig. til sidst blandes alle krydderier, nødder, frø og salt. Denne portion er meget større end det der skal bruges oven på salaten. Kom det det du ikke bruger i et glas med låg. Så har du et skønt krydderi til at bruge oven på en masse forskellige ting. Oven på forskellige vegetarretter, ovenpå ris, ovenpå en mad med humus, ovenpå en æggemad osv, osv.

Til sidst anrettes salaten. Fordel den hakkede grønkål på et salatfad. Fordel derefter de bagte gulerødder og de bagte rødbeder ud over grønkålen. Drys nu Dukkah ud over salaten og hæld evt lidt ekstra olivenolie ud over.

 

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar