Rød power smoothie - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Rød power smoothie

Jeg er vild med smoothier og safter. Jeg tror ikke der går én dag uden at jeg får en af delene. Det er en skøn og velsmagende måde at få en masse grønsager og frugter på. Fordelen ved smoothies i forhold til saft er at du også får alle fibrene fra det du blender. Hvis du laver saft går alle de gode fibre til spilde, såfremt du da ikke bruger dem i forskelligt bagværk, grønsagsretter eller på anden vis. Fordelen ved en saft er at den er mere koncentreret end en smoothie. Der går flere grønsager og frugter til en saft end til en smoothie, da du også tilsætter væske til smoothien.

Denne smoothie indeholder både rødbede, bladselleri, appelsin, jordbær, ingefær, gurkemeje, dadler og rismælk. En god og nærende cocktail, med antiinflammatorisk virkning fra især ingefær og gurkemeje.

Nyd den med isterninger og sørg for at de råvarer der bruges er kolde. På denne måde får du en dejlig frisk og kold drik.

Til 2 glas:

1 rødbede (ca 125 g)

1-2 stilke bladselleri

1 appelsin

1 dl. frosne jordbær

1 1/2 dl plantedrik (havre, mandel, ris el. soja)

3-4 dadler

Ingefær (ca. 3 cm.)

Gurkemeje ( ca. 3 cm)

4 isterninger + 4 til at komme i den færdige smoothie.

Skræl rødbeden og skær den i mindre stykker. Skyl bladselleri stænglerne og skær dem i mindre stykker. Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinen og skær den i mindre stykker. Tag stenene ud af dadlerne. Rens ingefær og gurkemeje. Kom alle ingredienser i en blender. Blend til smoothien er helt cremet. Servér med isterninger.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar