Blandet kålsalat med æble og sennepsdressing

Vi har forskellige slags grønkål i vores have. I år er det almindelige grønkål, lilla grønkål og palmekål. Jeg er helt tosset med at kunne gå ud i haven om vinteren og hente grønt til salaten. Det føles bare så dejligt. Og ud over at grønkålen er sund og smager dejligt er den også meget dekorativ at have stående i haven. Så hvis du har en have og kan lide selv at dyrke grønsager er dette en opfordring til at kaste dig ud i grønkålsdyrkningen.

Grønkål er nemme at dyrke. Der er dog én ting , der kan være en udfordring. Det er sommerfuglelarverne. Hvis de kaster sig over dine planter, kan de få guflet sig igennem dem på ret kort tid. Det er der dog forskellige forholdsregler man kan tage i forhold til. Man kan feks. overdække kålen med et sommerfuglenet eller fiberdug for at forhindre at de slår sig ned i kålen. Eller du kan gå ud hver dag og fjerne sommerfuglelarverne fra bladene.

Nå, men nu var det jo en salat jeg skulle poste. Beklager min grønkålsbegejstring 😉

Her kommer opskriften:

Ingredienser:

4-6 blade grønkål

2-4 blade palmekål

200 g rosenkål

2 æbler

1 dl. solsikkekerner

1 tsk. tamari (soya)

Fremgangsmåde:

Skyl grønkålsbladene og palmekålsbladene og riv de grove ribber af. (Gem evt. de grove grønkålsribber til at lave grønsagssaft med) Hak kålen fint. Skær enderne af rosenkålen og fjern de yderste blade. Skær nu de enkelte rosenkål i helt tynde skiver, fra toppen af de små kålhoveder. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både og derefter i små trekanter. Bland nu det hakkede kål og de fintskårede rosenkål i en skål. Massér kålen så den bliver blødere i strukturen. Bland nu æblestykkerne i.

Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de bliver gyldne. Tag panden af varmen og hæld nu tamari på de varme, ristede solsikkekerner. Rør grundigt i blandingen, så tamarien fordeler sig på solsikkekernerne. Vent med at blande de ristede solsikkekerner i salaten, til dressingen er tilsat.

Dressing:

2 spsk. hørfrøolie (el. olivenolie)

1 spsk. dijon sennep

1 tsk. citronsaft

1 tsk. ahornsirup

1-2 fed hvidløg

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rør olie, sennep og ahornsirup grundigt sammen. Pres hvidløgsfeddet og kom det i dressingen sammen med salt og friskkværnet peber. Rør det hele grundigt sammen og smag til. Bland nu dressingen med kålsalaten. Til sidst blandes de ristede solsikkekerner i salaten. Fordel salaten på et fad og giv den et par vrid fra peberkværnen+ evt. et lille drys uraffineret salt.

 

Velbekomme!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar