Perlebyg bøffer

Disse perlebyg bøffer lavede jeg af en rest perlebyg, som jeg kogte for et par dage siden. Når jeg skal koge ris, kerner, bønner , kikærter eller lign. koger jeg som regel en større portion. Somme tider fryser jeg resten og sommetider bruger jeg det til forskellige retter. Ud fra den portion perlebyg jeg kogte forleden, har jeg brugt det i en portion morgenmad, i en salat, i forårsruller og det sidste blev til disse perlebyg bøffer.

Jeg blandede bla. løg, squash og hasselnødder i dem.

Servér dem bla. med ovnkartofler, plantebaseret chilimayo og en blandet kålsalat.

Ingredienser:

4 dl kogt perlebyg

225 g squash

100 g løg

3 fed hvidløg

50 g hasselnødder

1 ½ dl rismælk

2 spsk loppefrøskaller

3 spsk kikærtemel el anden mel

2 tsk timian

1 tsk gurkemeje

1 tsk uraffineret salt

Friskkværnet peber

Kokosolie eller olivenolie til at stege i.

Fremgangsmåde:

Riv squashen på et ikke alt for fint rivejern. Skær løget i kvarte og kom det i en foodprocessor sammen med hasselnødder og hvidløg. Kør til det hele er nogenlunde findelt. Kom de kogte (afkølede) perlebyg, løg, hvidløg, hasselnødde/løg blandingen, det revne squash + alle de øvrige ingredienser i en skål. Bland det hele grundigt og smag farsen til. Form til bøffer. Steg på en pande i kokosolie, til de er gyldne. De skal have 8- 10 min. ved middel varme på hver side.

Velbekomme!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Perlebyg bøffer

 1. Hej Anette. Det lyder virkeligt super lækre. Dem kunne jeg virkeligt godt tænke mig at prøve. Men jeg har en lille dreng der ikke kan tåle gluten. Har du forslag til andet end perlemor? 😊😀
  Kh lena

  1. Hej Lena!
   Du kan sagtens bruge fuldkornsris, quinoa, hel boghvede eller hel hirse i stedet. Smagsmæssigt tror jeg at ris eller quinoa vil egne sig bedst. Men da jeg jo har lavet opskriften med perlebyg, tør jeg ikke helt garantere for hvordan farsen vil arte sig. Jeg tror dog at det vil være OK. Sig endelig til hvordan resultatet bliver, hvis du kaster dig ud i det.
   Vh. Anette

 2. Hej Anette.
  Sikke nogle lækre bøffer, de smager fantastisk – jeg er stor fan!

  Jeg kan se at du her i januar måned bruger gurkemeje i flere af dine opskrifter. Det fik mig til at læse lidt op på hvad krydderiet kan og jeg er overrasket over de mange positive egenskaber. Jeg vil prøve at “snige” det mere ind i maden fremover 😉

  Føler mig inspireret…

  1. Hej Inga!
   Hvor skønt at du synes om bøfferne. Og hvor er jeg glad for at du føler mig inspireret.Jeg bruger gurkemeje lige så snart jeg kan komme til det. Jeg har oplevet at få stor hjælp fra gurkemeje og ingefær i forhold til smerter i mine skuldre. Og så har gurkemeje en kraftig antiinflammatorisk virkning, som rigtig mange af os ville have gavn af.
   Vh Anette

Skriv et svar