Kerne barer

Disse lækre kernebarer er propfyldte med gode fedtsyrer, calcium, magnesium, jern og zink. En nydelsesfyldt måde at få tanket mineraler på kroppen. Det er rigtig mad i mit univers. Ikke at der også skal være plads til mad der ikke nærer. Men det optimale er når næring og nydelse går hånd i hånd.

For at fremhæve den gode smag, har jeg ristet kernerne og frøene før de er blevet brugt i barerne. Det er godt nok ikke optimalt for de sarte fedtsyrer. Jeg har prøvet at riste dem så skånsomt som muligt så smagen blot lige ændrer karaktér.

Barerne er hurtigt lavet. Der er lige risteprocessen der tager lidt tid, da kernerne skal ristes hver for sig. Det har jeg valgt at gøre, da det er forskelligt hvor længe de forskellige kerner skal have. Jeg rister på en tør pande, da jeg synes at jeg har mest styr på det på denne måde. Men du kan sagtens riste i ovnen i stedet for. Så må du selv eksperimentere med temperatur og tid.

Ingredienser:

3 dl. dadler (bløde uden sten)

1 dl. sesamfrø

1 dl. hasselnødder

1 dl. græskarkerner

1 dl. saltede peanuts

2 spsk. kokosolie

1/2 tsk. uraffineret salt

1/2 tsk. tamari (soya)

50 g. mørk 85% chokolade

Fremgangsmåde:

Start med at riste sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte og poppe. Hæld dem derefter op i en skål. Rist nu de hele hasselnødder på panden til skrællen begynder at sprække. Kom derefter nødderne op i et viskestykke og nulder skallerne af. Nu ristes græskarkernerne på panden. Når de begynder at poppe op og dufte ristet tages panden af varmen og der hældes 1/2 tsk. tamari ud over kernerne. Rør grundigt rundt i dem, så tamarien fordeler sig ud over alle græskarkernerne. Smelt de to spsk. kokosolie forsigtigt i en lille kasserolle.

Kom nu dadlerne i en foodprocessor og kør til det hele samler sig i en klump. Nu tilføjes de ristede sesamfrø, de ristede hasselnødder, de ristede græskarkerner med tamari, de saltede peanuts, den smeltede kokosolie og salt. Kør det hele sammen i foodprocessoren, til kerner og nødder er findelte, men stadig har lidt bid.

Find en kasse på ca. 19 gange 13 cm. og beklæd den med bagepapir. Fordel nu massen i kassen og tryk den helt ud til kanterne. Tryk den jævn i overfladen. Læg nu låg på og sæt kassen på køl.

Smelt chokoladen i en lille skål over vandbad eller i en chokoladesmelter.

Lad kassen stå på køl i en times tid eller mere. Løft nu massen op af kassen sammen med bagepapiret. Skær den over på midten på langs. Derefter skæres den i 8 lige store stykker.

Tag en ske og fordel den smeltede chokolade som du synes, på overfladen.

Opbevar Kerne barerne i køleskabet. Så synes jeg de smager bedst.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar