Boghvede-kakao grød

Mange mennesker har et anstrengt forhold til grød. Og et endnu mere anstrengt forhold til boghvedegrød. Det kunne jeg godt tænke mig ændrede sig. Jeg kan jo egentlig være ligeglad med hvad andre spiser. Det er jeg på én måde også. Jeg synes bare at det er synd at gå glip af lækre smagsoplevelser. Og ikke mindst at gå glip af rigtig god og nærende mad.

Når du laver grød, kan du prøve at eksperimentere med forskellige slags flager, frø og kerner. Det er altid godt med variation, da de forskellige kornsorter har forskelligt indhold af næringsstoffer.

Her får du opskriften på en grød, lavet af ristet hel boghvede. Grøden er kogt på vand, kakao, dadler og hasselnødder.

Da jeg spiser plantebaseret og ikke får omega3 fra fede fisk, skal jeg være ekstra opmærksom på at få omega3 fedtsyrer andre steder fra. Derfor bruger jeg ofte hørfrøolie eller kværnede hørfrø om morgenen. Valnødder og hampefrø indeholder også en del omega3,  så derfor ser du ofte disse ingredienser i min mad.

Ingredienser: (til 1 person)

1 dl. hel boghvede

3 dl. vand

1 spsk. kakao

3 dadler

1 lille håndfuld hasselnødder

1/3 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Rist boghvedekernerne på en tør pande, til de bliver let gyldne. (Du kan riste en større portion og gemme, så du ikke hver gang skal igennem risteprocessen). Hak hasselnødderne groft. Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i mindre stykker. Du kan sagtens sætte det i blød aftenen før du skal lave det til morgenmad. Så tager det ikke så lang tid at koge grøden. Du kan også med fordel lave grød til et par dage. I så fald skal du bare sætte det tiloversblevne grød i køleskabet natten over og derefter varme det op før du spiser det.

Kom de ristede boghvedekerner, kakao, de groft hakkede hasselnødder, daddelstykkerne, vand og salt i en lille gryde. Bring det i kog og skru derefter ned for blusset, så grøden blot står og simrer. Lad grøden simre, mens du rører i den af og til. Sluk efter ca. 15 min. Hvis det har stået i blød natten over, skal det ikke koge så længe. Prøv dig frem i forhold til kogetid. Du bestemmer selv om du vil have lidt bid i kernerne eller om de skal være helt gennemkogte og bløde.

Hæld nu grøden op i en skål og kom den topping på som du ønsker. På billedet har jeg valgt at komme rød grape, blodappelsin, valnødder, hampefrø, hørfrøolie og ahornsirup.

Topping:

1/2 rød grape

1/2 blodappelsin

Et par valnødder

Lidt hampefrø

1 spsk. hørfrøolie

1 tsk. ahornsirup

Fremgangsmåde:

Skær skrællen af både den røde grape og blodappelsinen. Skær helt ind til kødet. Skær derefter i mindre stykker. Bræk valnødderne i mindre stykker. Fordel nu citrusfrugterne, valnøddestykkerne og hampefrø ovenpå grøden. Nu hældes hørfrøolien og ahornsiruppen ovenpå. Til sidst hældes plantemælk i kanten af grøden.

God appetit!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar