Kikærte/ris crackers med gurkemeje og chili

Disse crackers kan både bruges som kiks og spises med et eller andet pålæg, de kan serveres sammen med oliven og et glas vin og de kan spises som de er. De er lækkert sprøde og knasende. Der er tilføjet en smule chili, for at give dem lidt varme og smag. Hvis du er vild med chili, kan du tilsætte dobbelt portion Sambal Oelek (eller anden slags chili) eller du kan undlade det helt, hvis de skal serveres til børn eller andre med sarte smagsløg.

Størstedelen af indholdet består af kogte kikærter. Så de er meget proteinholdige. Nyd et par stykker som mellemmåltid sammen med avocado, gulerodsstave eller andet grønt.

Ingredienser:

250 g. kogte kikærter (evt. en dåse kogte kikærter)

200 g. fuldkornsrismel

1 dl. olivenolie

1 dl. vand eller aquafaba (det vand kikærterne er kogt i) (væsken fra dåsekikærter kan også bruges)

1/2 dl. sesamfrø el. chiafrø

1/2  dl. hørfrø

1 tsk. uraffineret salt eller urtesalt

1 tsk. vinstensbagepulver (hvis det skal være glutenfrit)

1 tsk. gurkemeje

1/2 tsk. Sambal Oelek

Lidt friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Kom nu de kogte kikærter, 1 dl. vand el. aquafaba, olivenolie og Sambal Oelek i en foodprocessor eller i et blenderglas og blend til det er blendet til mos. Bland fuldkornsrismel, hørfrø, sesamfrø el. chiafrø, bagepulver, gurkemeje, salt og peber i en skål. Bland nu de to dele sammen. Ælt det hele godt sammen i en skål og del dejen i to lige store dele.

Læg den ene halvdel af dejen på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå dejen og tryk først dejen lidt fladere med hænderne. Tag nu en kagerulle og rul dejen så tyndt ud, som muligt. Løft det øverste lag bagepapir af og skær nu dejen ud til den størrelse kiks/crackers, som du ønsker. Gør det samme med den anden del af dejen.

Det er meget vigtigt at dejen rulles så tyndt ud som muligt. Hvis den er for tyk, kan kiksene blive bløde og kedelige.

Bag dem nu i 15-20 min. til de er gyldne. Det yderste af kiksene på pladen bliver hurtigere færdigt end midten. Du kan med fordel tage de yderste ud inden resten tages ud af ovnen.

Lad kiksene køle af på en rist og læg dem derefter i en lufttæt beholder.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar