Risalamande (Vegansk)

Denne plantebaserede Risalamande er ud over at den er plantebaseret også mere bæredygtig, da den er lavet af risflager i stedet for hele ris og derfor ikke skal koge nær så længe. Når du laver risengrød med hele polerede ris tager det næsten en time at koge grøden. Ihvertfald hvis du gør det på traditionel vis. Du kan naturligvis også lade den simre videre i en høkasse eller under dynen. Hvis du laver risengrøden på risflager tager det kun ca. 5 min. at koge den. Risflagerne er ovenikøbet lavet af fuldkornsris, så de er en smule mere næringsrige end polerede ris.

Konsistensen er en smule anderledes end hvis du bruger de normale hele polerede ris. Men det synes jeg ikke betyder det store. Prøv det og fortæl endelig hvad du synes.

Ingredienser: (Til 5-6 personer)

5 dl. mandeldrik (Naturli´)

1 dl. vand

2 dl. fuldkornsrisflager

1 1/2 tsk. vanillepulver (1/2 tsk. til risengrøden og 1 tsk. ekstra når du blander soyafløden med risengrøden)

75 g. mandler

1/3 tsk. uraffineret salt

200 ml. Alpro soyafløde (piskbar)

3 spsk. flormelis

Fremgangsmåde:

Kog grøden så den kan nå at køle helt ned inden du skal blande den med fløden. Et par timer før, vil nok passe, hvis du køler den ned ved køleskabstemperatur.

Hæld kogende vand over mandlerne. Lad dem stå til hinderne har løsnet sig, så de er til at smutte. Smut dem nu og hak dem groft.

Bland risflagerne med mandeldrik, vand, urafineret salt og 1/2 tsk. vanillepulver. Bring grøden til kogepunktet og skru nu ned på lavt blus. Rør i grøden mens den simrer. Det tager ca. 5 min. så er grøden færdig. Bland nu de smuttede og groft hakkede mandler i grøden. Husk at tage et par hele mandler fra. Lad den køle af ved køleskabstemperatur. Pisk nu soyafløden og tilføj evt. 1 tsk. citronsaft, hvis du ikke kan få den pisket helt stiv. Bland og pisk de tre spsk. flormelis og vanillepulveret sammen med fløden til sidst.

Rør nu den afkølede grød grundigt igennem. Den kan virke lidt tung, men du skal røre den op så den bliver “løsnet” og der kommer luft i den. Nu blander du den piskede fløde, flormelis og vanille sammen med grøden og mandlerne.

Servér Risalamanden sammen med en varm eller kold kirsebærsauce.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar